23.8 C
Athens

Καμμένος για Κουίκ-Κουντουρά: Οι Μακεδονοκλάστες! Τους διορίσαμε υπουργούς και μας κάνουν κριτική! (video)

Σαφείς αιχμές στο Εθνικό Συμβούλιο για τα δύο στελέχη • Χαμός στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ. • Κουίκ από την Αίγυπτο σε γραμμή Κοτζιά: Την εξωτερική πολιτική τη χαράσσει ο πρωθυπουργός

Σαφείς αιχμές για τον Τέρενς Κουίκ και την Έλενα Κουντουρά άφησε στην εισηγητική του ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝ.ΕΛ. στη Θεσσαλονίκη ο Πάνος Καμμένος.

Χωρίς να αναφέρει τα ονόματά τους, «φωτογράφισε» ξεκάθαρα τους δύο υπουργούς, που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, τους χαρακτήρισε «Μακεδονοκλάστες» και «τζάμπα μάγκες», προέβλεψε ότι «τελείωσαν» και τους ευχήθηκε «καλό ταξίδι».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. τόνισε χαρακτηριστικά:

«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε -χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τούς έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝ.ΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι», είπε οργισμένος ο Πάνος Καμμένος, «φωτογραφίζοντας» με αυτόν τον τρόπο τον Τέρενς Κουίκ και την Έλενα Κουντουρά, οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημειώνεται ότι  τόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ όσο και η Έλενα Κουντουρά δεν έδωσαν το «παρών» στο συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ. Ο πρώτος βρίσκεται στο Κάιρο σε επίσημη επίσκεψη για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ η κυρία Κουντουρά βρίσκεται στη Ζάκυνθο, στη Διεθνή Συνάντηση του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Σε γραμμή Κοτζιά ο Κουίκ: Την εξωτερική πολιτική τη χαράσσει ο Πρωθυπουργός

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Πάνου Καμμένου, ο Τέρενς Κουίκ από την Αίγυπτο όπου βρίσκεται τάχθηκε υπέρ της γραμμής Κοτζιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών, «απαντώντας» επί της ουσίας στον πρόεδρο του κόμματός του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς