16.8 C
Athens

«Ραντεβού θανάτου» οι οργανωμένα… ανοργάνωτοι, όχι οι οργανωμένοι

Οι οργανωμένοι ξέρουν ποιοι… ανοργάνωτοι προκαλούν οργανωμένα επεισόδια  τόσο στο Άρης – ΠΑΟΚ, όσο και στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Με αφορμή την αφαίρεση τριών βαθμών από την ΑΕΚ και την τιμωρία δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, για τα επεισόδια των οπαδών της στο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς και το «ραντεβού θανάτου» μεταξύ των οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ήρθε η ώρα στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ οι «επενδυτές» ν’ αποφασίσουν τι είδους «πελατεία» επιθυμούν στην κερκίδα.

Αυτούς που πρωταγωνιστούν σε επεισόδια ή αυτούς που από το υστέρημά τους πληρώνουν εισιτήριο διαρκείας και τους απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδο; Πρέπει, επιτέλους, να διαλέξουν.

Όλες οι μεγάλες, ομάδες κατά καιρούς, έχουν να τιμωρηθεί να παίξουν χωρίς θεατές. Ας πάρουμε ως βάση σκέψης την τιμωρία της ΑΕΚ που είναι πρόσφατη. Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια και ένας μετριοπαθής οπαδός της αγόρασε εισιτήριο διαρκείας για να πάει στο γήπεδο με το παιδί του.

Η ΑΕΚ τιμωρείται και του απαγορεύεται η είσοδος! Δεν έχει, φυσικά, παγκόσμιο προηγούμενο. Αυτός, που ακριβώς έφταιξε και τιμωρείται; Και το κυριότερο είναι πως ούτε νομικά μπορεί να κινηθεί για να διεκδικήσει πίσω τα χρήματά του.

Στα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στους «υδροκέφαλους» και τους νουνεχείς της κερκίδας κερδίζουν οι πρώτοι. Κι οι δεύτεροι απομακρύνονται από το γήπεδο.

Είναι λύση να καταργηθούν οι Σύνδεσμοι οπαδών; Προφανώς και όχι. Γιατί; Διότι μόνο αυτοί μπορούν να απομακρύνουν όλους αυτούς που στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό βγαίνουν έξω και συγκρούονται με την Αστυνομία, καθώς κι αυτούς που δίνουν τα «ραντεβού θανάτου», εντός του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όλοι ξέρουν όλους στους οργανωμένους. Ξέρουν ποιοι παράτησαν το γήπεδο και βγήκαν έξω να παίξουν ξύλο. Ξέρουν ποιοι πήγαν να «σκοτωθούν» στο ΑΠΘ στην συμπρωτεύουσα. Ας τους απομακρύνουν οι ίδιοι. Γιατί δεν το κάνουν; Αυτό είναι ένα ερώτημα. Θα θεωρήσουν εαυτούς… καταδότες, ας πούμε;

Αν έτσι νιώθουν, «καταδότες», δηλαδή, τότε είναι «προδότες» απέναντι στην ιστορία της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, του Άρη. Δεν τους νοιάζει που τιμωρείται η ομάδα τους, άρα για ποια… αφοσίωση, για ποια «ιδέα», ποια «λατρεία» μιλάμε και κουραφέξαλα;

Η ΑΕΚ έβγαλε ανακοίνωση, όπου στρέφεται ευθέως κατά της δικαιοσύνης. Όχι εναντίον των οπαδών της, που προκάλεσαν την τιμωρία της! Κανένας δεν έχει την τόλμη να τα βάλει με τη μάζα. Ούτε ο Άρης, ούτε ο ΠΑΟΚ.

ΥΓ. Στα ραδιόφωνα όλοι συμφωνούν ότι πρέπει αυτά τα κακοποιά στοιχεία να φύγουν από τα γήπεδα, αλλά πολλές φορές η «ποιότητα» των εκπομπών τους…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς