21.4 C
Athens

Αισχρή ρατσιστική επίθεση σε πτήση της Ryanair – «Άσχημη, μαύρη σκύλα!» (video)

O ρατσιστής επιβάτης έβρισε σκαιότατα τη γυναίκα και οι άλλοι επιβάτες κατηγορούν το πλήρωμα ότι καθυστέρησε δραματικά να επέμβει

Μια ηλικιωμένη μαύρη γυναίκα είχε την ατυχία να καθίσει δίπλα σε έναν αισχρό ρατσιστή σε πτήση της Ryanair από τη Bαρκελώνη στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να δεχθεί άθλια ρατσιστική επίθεση από εκείνον εξαιτίας του χρώματός της!

Ο ρατσιστής επιβάτης έβρισε σκαιότατα τη γυναίκα με το πλήρωμα της εταιρείας να αργήσει χαρακτηριστικά να επέμβει, γεγονός που έγινε αντικείμενο συζήτησης, δυσφορίας και κατηγοριών από πλευράς των υπόλοιπων επιβατών.

Το περιστατικό κατέγραψε άλλος επιβάτης της πτήσης FR9015 της Ryanair με το κινητό του τηλέφωνο και το ανέβασε στο Facebook ο David Lawrence.

Στο βίντεο φαίνονται οι υπόλοιποι επιβάτες που προσπαθούν να τον σταματήσουν εξοργισμένοι από το υβρεολόγιό του προς την άτυχη γυναίκα, ενώ μέλος του πληρώματος αρχικά επιχειρεί να τον ηρεμήσει, την ίδια στιγμή που κάποιος άλλος επιβάτης τον… συμβουλεύει να πετάξει τον ρατσιστή έξω από το αεροπλάνο.

Ο ρατσιστής, ωστόσο, συνεχίζει απτόητος να βρίζει τη γυναίκα και να την αποκαλεί μεταξύ άλλων «άσχημη, μαύρη μπάσταρδη».

«Σου λέω, ότι ελπίζω κάποιος να καθίσει ανάμεσά μας γιατί δεν θέλω να καθίσω δίπλα στην άσχημη μούρη σου, την άσχημη γ@μημενη φάτσα σου», φώναζε. Όταν εκείνη προσπάθησε να του απαντήσει με ήρεμο τρόπο εκείνος της είπε: «Μην μου μιλάς σε γ@μημένη ξένη γλώσσα ηλίθια άσχημη αγελάδα».

Στη συνέχεια, την απείλησε λέγοντάς της: «Στο λέω! Αν δεν πας να καθίσεις αλλού θα σε βάλω εγώ αλλού».

Ένας νεαρός επιβάτης που καθόταν στην πίσω σειρά προσπάθησε να παρέμβει και του είπε να σταματήσει την ώρα που το πλήρωμα δεν ήξερε πως να διαχειριστεί την κατάσταση.

Τόσο ο επιβάτης που κατέγραφε το περιστατικό, όσο και πολλοί που το είδαν αργότερα άσκησαν δριμύτατη κριτική στην Ryanair που απέτυχε να προστατεύσει νωρίτερα την γυναίκα. Μάλιστα, επικρίνουν την εταιρεία, γιατί η γυναίκα αναγκάστηκε τελικά να καθίσει αλλού αντί να πετάξουν τον ρατσιστή έξω από το αεροπλάνο.

Εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε στο RT ότι για το περιστατικό έγινε αναφορά στην αστυνομία του Έσεξ, αλλά δεν έκανε καμία δήλωση για την πολιτική της εταιρείας απέναντι σε ρατσιστές επιβάτες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς