18 C
Athens

Μακελειό σε γραφεία εφημερίδας στο Μέριλαντ – 5 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Ενοπλος άνοιξε πυρ στο newsroom της Capital Gazette • Αγνωστα τα κίνητρα του δράστη, που συνελήφθη • Είκοσι άτομα τραυματίστηκαν

Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε σε κτίριο όπου βρίσκονται γραφεία εφημερίδας, στην περιοχή Αννάπολις, στο Μέριλαντ, όταν άγνωστος εισέβαλε στην αίθουσα σύνταξης και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Οπως επιβεβαίωσε η αστυνομία, από τους πυροβολισμούς έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, ενώ ο αριθμός των τραυματιών -σύμφωνα με αναφορές- φτάνει τους 20, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι έχουμε πέντε νεκρούς. Ξέρουμε επίσης ότι υπάρχουν και σοβαρά τραυματισμένοι», σημείωσε  ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, δεν είχε συνεργό.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας Anne Arundel, Ryan Frashure, δήλωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν το καλύτερο δυνατό για να κρατήσουν ασφαλείς τους ανθρώπους. «Προσπαθούμε για όσο το δυνατό λιγότερα θύματα. Εκκενώνουμε το κτίριο, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος είναι καλά», είπε.

«Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι που μπορεί να οδήγησαν σε αυτό. Επίσης, υπάρχουν και άλλα σημαντικά σημεία που πρέπει να ερευνήσουμε. Αν υπάρχουν άλλοι ένοπλοι, μπορεί να είναι παραπάνω από ένας, αν υπάρχουν βόμβες ή κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Η επίθεση σημειώθηκε στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας Capital Gazette στην Αννάπολις, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας.

Συντετριμμένος ο κυβερνήτης του Μέριλαντ

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν, εξέφρασε την θλίψη του για το αιματηρό περιστατικό στην εφημερίδα, ενώ προειδοποίησε τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο των πυροβολισμών.

«Είμαι συντετριμμένος για την τραγωδία στην Αννάπολις. Είμαι σε επαφή με τις αρχές της κομητείας και την αστυνομία. Παρακαλώ να υπακούτε σε όλες τις συστάσεις και να μείνετε μακριά από την περιοχή. Προσευχόμαστε για όλους όσους βρέθηκαν στο σκηνικό και γι την κοινότητά μας», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Χόγκαν.

Η Capital Gazette είναι μία από τις πιο παλιές εφημερίδες της περιοχής και βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της Baltimore Sun.

«Αρχισε να πυροβολεί τους συναδέλφους μου, κάποιοι είναι νεκροί»

Ο Φιλ Ντέιβις, δημοσιογράφος της εφημερίδας περιέγραψε το σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο γραφείο του, λέγοντας ότι ο δράστης άρχισε να πυροβολεί την γυάλινη πόρτα του γραφείου και γάζωσε πολλούς συναδέλφους του, κάποιους εκ των οποίων είναι νεκροί.

«Δεν μπορώ να πω περισσότερα και δεν θέλω να  δηλώσω κανέναν νεκρό, αλλά είναι θλιβερό», δήλωσε.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να ακούς ανθρώπους να πυροβολούνται, ενώ είσαι κάτω από το γραφείο σου και μετά να ακούς τον ένοπλο να ξαναγεμίζει το όπλο του», συνέχισε ο Ντέιβις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς