27.5 C
Athens

Οι αγώνες της Α’ κατηγορίας στον Πειραιά

Ερμής – Ελλάς Ποντίων 1-1 

Σε ένα τρίλεπτο κρίθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στον Ερμή Κορυδαλλού και την Ελλάδα Ποντίων που έληξε ισόπαλο 1-1.

Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο 57’ με υπέροχη ατομική ενέργεια του Κοττάκη, για να «απαντήσου » οι – τυπικά – γηπεδούχοι (το παιχνίδι έγινε στο Π. Νικολαΐδης ) στο 60’ με κεφαλιά του Δημόπουλου μετά από κόρνερ του Μούτσα.

Οι Κορυδαλλιώτες ήταν πιο επιθετικοί, έχασαν περισσότερες ευκαιρίες κυρίως με τους Μούτσα και Κίτσιο, αλλά οι ψυχωμένοι Πόντιοι πήγαν το παιχνίδι στη δύναμη και το πάθος και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Καλή η διαιτησία του Φιλακούρη.

ΕΡΜΗΣ: Δράμπαλης, Γιαννούσης( 71’ λ.τρ. Ντάλακος ) , Αντωνίου, Αγγέλου, Δημόπουλος, Σταθινάκης, Τζανιδάκης( 63’ Δούβλης) Λαζάκης, Καλαϊτζάκης( 80’ Στάκρι), Κίτσιος, Μούτσας

ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ : Μακρής, Μαρτίνος, Κουκουλάς, Μπέλιας., Κόμης, Καλογερόπουλος, Κοττάκης, Πουρσανίδης, Παπαμάρκου (21’ λ.τρ. Μαυρουδής, 76’ λ.τρ. Ηλιάδης) Χατζημιχάλης (85’ Τζουμανάι), Λαναράς

Αίας Σαλαμίνας – ΑΣ Ποντίων 0-2 

Ήττα σοκ για τον Αίαντα Σαλαμίνας μέσα στην έδρα του από τον μαχητικό ΑΣ Ποντίων που επικράτησε στο τέλος με 0-2. Οι γηπεδούχοι είχαν άκαρπη υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα , και ήταν φλύαροι ενώ βρέθηκαν απέναντι στον πολύ καλό γκολκίπερ τον Ρόκο που είχε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις.

Οι Πόντιοι που πάλεψαν με πάθος κυρίως αμυντικά και έπαιξαν με αντεπιθέσεις ήταν αυτοί που «μίλησαν» στο τέλος και βρήκαν δυο φορές μάλιστα τον δρόμο για τα δίκτυα.

Στο 80’ ο Παπαγιαννίδης άνοιξε το σκορ και πριν προλάβουν οι Σαλαμίνιοι να συνέλθουν από το σοκ, στο 84’ ο Γεωργίου τους έδωσε την «χαριστική βολή».

Άριστος ο διαιτητής Δαμιανάκης.

ΑΙΑΣ ΣΑΛ.: Βασιλειάδης, Αρμάντο, Κεσανίδης , Κολιούσης, Ρόππας( 63’ λ.τρ. Πουλουκτσής), Καλικαντής, Μελαμπιανάκης ( 46’ λ.τρ. Ραπτόπουλος), Δεμερτζής ( 79’ Ράμφος Ε), Κουπετόρης, Ευαγγέλου Γουλ., Ράμφος Κ.

ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ: Ρόκος, Παπαδόπουλος, Νέστορας, Ραγκαβάς, Τσουλάκος (52΄Κρεββατάς), Γεωργίου, Λουκάνι, Παπαϊωάννου 83’, Πρωτόπαππας), Τσινίζος (90’ Ζαχαρίας), Δίκης (46’ Παπαγιαννίδης), Θωμάς.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Παραιτήθηκε ο Στ. Βογιατζής

Λίγες μέρες μόλις μετά την πρόσληψη του ο προπονητής του Αίαντα Σαλαμίνας Στέλιος Βογιατζής αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Αμέσως μετά τον αγώνα επικοινώνησε μαζί μας και έκανε την παρακάτω δήλωση:«Από την πρώτη στιγμή διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Η διοίκηση είχε συμφωνήσει με παίκτες για το πότε θα έρχονται στην προπόνηση. Ο ένας δεν ερχόταν Τρίτη και Παρασκευή, ο άλλος Τετάρτη και Πέμπτη κλπ.

Δεν υπήρχαν φώτα στο γήπεδο. Ξεκινούσε η προπόνηση στις εξήμισι και οι παίκτες έρχονταν μέχρι τις οκτώ. Τελείως ερασιτέχνες δηλαδή. Οι άνθρωποι της διοίκησης με επικεφαλής τον κ. Μόγια είναι εξαιρετικοί. Αλλά με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσα να δουλέψω. Είπα να επιστρέψω και τα χρήματα. Εγώ δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος».

Αστυπάλαια Κορυδαλλού – Αναγέννηση Μοσχάτου 4-2

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Αστυπάλαια Κορυδαλλού που κατέβαλε με 4-2 την αξιόμαχη Αναγέννηση Μοσχάτου που παραμένει χωρίς βαθμό ακόμα στο πρωτάθλημα.

Πρωταγωνιστής των νικητών ο Κουβάτσος που πέτυχε χατ-τρικ (14’ πέναλτι, 34’, 64’) για να κλείσει το σκορ ο Μιριλάκος στο 92’. Η Αναγέννηση σκόραρε με τους Νελάι ( πέναλτι) στο 61’ και Ταχιράι 72’ στάθηκε άτυχη αφού είχε δυο δοκάρια με τους Οικονομάκη 58’ και Φαμπιάνο 75’.

Καλός ο διαιτητής Ντουμιτρέσκου

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ : Κρασσάς, Ζαρίφης, Χάιδος ( 75’Αβράμης), Γεωργιάδης ( 67’ Γίδαρης) Ρικούνοβ, Καλύβης, Κουβάτσος, Ανδρέου Γ. ( 60’ Τζανόγλου), Ανδρέου Α. ( 82’ Μιριλάκος), Πλιάγκας, Μαρίνι.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Κοντογιαννάκος, Ταχιράι, Ρίζος, Βασιλειάδης ( 60’ Σφακιανάκης), Τόττη Κ., Σαρδέλης, Οικονομάκης, Ράτου, Οσμανάι (69’ Φαμπιανό), Νελάι ( 75’ Παπαθεοδώρου) Τόττης Θ.

ΑΟ Καστέλλας- ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα Κορυδαλλού 0-0

Το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ σε μια πολύ καλή αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΟ Καστέλλας και την ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα Κορυδαλλού, που «κόλλησαν» στο 0-0. Σωστός ο διαιτητής Κουβέλης.

ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ: Χαραλαμπίδης ,Μανώλης, Βιτσαράς, Τζάκο Τσάκος, Μπανάι, Κώτση (58’ Σκούρτης), Δημόπουλος, Πάσα, Μπουτσίνης (89’ Καραγιάννης), Τσερεγκούνης (93’ Ζαμπέλης).

ΑΕ ΘΥΕΛΛΑ ΑΧΙΛΛΕΑ: Γκερλές, Σιέκας, Πλακοπήτας (88’ Δερμτάς), Μπλέτσας (88’ Δερματάς), Πιτερός, Πλατσιδάκης (66’ Ξένος), Καρακασίδης, Ξαφάκης, Μαρλαφέκας, Σαλάμης, Νέλα.

Δόξα Πειραιά- Ατρόμητος Κερατσινίου 0-1

Δεύτερη σερί νίκη για τον Ατρόμητο Κερατσινίου, που λύγισε στη Νίκαια με 1-0 την Δόξα Πειραιά.

Σκόρερ των νικητών, που είχαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, ήταν ο Τσιρίδης στο 52’.

Διαιτήτευσε ο Κακριδής.

ΔΟΞΑ: Παγώνης, Τσούλα, Πρέλα, Ράιος (59’ Κάρλες), Παπαϊωάννου, Βεκρής (54’ Πετρόγκωνας), Κουτσουράκης, Αποστόλου, Αγελλακόπουλος, Γκιούρα, Λέτο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπαλαφούτης, Ηλιόπουλος, Μπάμι, Χονδρουδάκης, Βιδάλης, Κουδούνης, Ματράκας(55’ Μπέλλος), Παπαδάτος, Μαγκώνης(87’ Λούπη), Τσιρίδης, Ματράκας (68’ Κάτσος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς