20.9 C
Athens

Πρεμιέρα με εύκολη αποστολή για τον ΠΑΟΚ

Με το δεξί θέλει να μπει στο φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ κόντρα στη νεοφώτιστη Κομοτηνή (Κλειστό Γυμναστήριο Κομοτηνής, 19:00)

Η μεγάλη στιγμή για την Κομοτηνή του Ηλία Κρεούζη έφτασε, αφού κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι έτοιμη να δώσει τον πρώτο της επίσημο αγώνα στη μεγάλη κατηγορία. Στο ρόστερ της ομάδας της Θράκης ήρθαν μεταξύ άλλων τα αδέρφια Δαλακούρα κι ο κεντρικός Νίκος Χριστόφας που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις πέρσι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η Κομοτηνή θα κάνει προσπάθεια για την παραμονή έχοντας στο ρόστερ της τρεις ξένους: τον Βραζιλιάνο πασαδόρο Μπερτασόνι, τον κεντρικό Ρενάν και τον διαγώνιο Νέλσον Νουράνγκουα.

Ο προπονητής της Ηλίας Κρεούζης δήλωσε: «Είναι μία γιορτή για τη πόλη μας. Θεωρούμε και περιμένουμε πως το γήπεδο θα είναι γεμάτι για να δει υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Θα το παλέψουμε για να πάρουμε αυτό μας αναλογεί. Είμαι έτοιμοι. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ οργανωμένη ομάδα στο γήπεδο με καλό και μεθοδικό προπονητή. Με την προσθήκη του Όκολιτς γίνεται πιο δυνατός. Ξεκάθαρος στόχος για μας είναι η παραμονή μέσα από ένα πρωτάθλημα που είναι Γολγοθάς».

Από την πλευρά του, ο περσινός Κυπελλούχος ΠΑΟΚ με σπουδαίες προσθήκες έμπειρων παικτών (Τζούριτς, Γκόρτσανιουκ, Όκολιτς, Μάρκες, Χιμένες) ταξιδεύει στην Κομοτηνή με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση επί της Καζνσμπάρτσικα στο πλαίσιο των προκριματικών του CEV Champions League. Για το παιχνίδι δεν υπολογίζεται ο Κουβανός Χιμένες που έφτασε την Τετάρτη στη χώρα μας και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προπόνησης.

Ο προπονητής του Σέρτζιου Στάνκου δήλωσε: «Οι ευρωπαϊκοί αγώνες μας βοηθούν πολύ να μπούμε λίγο πιο έτοιμοι από τις άλλες ομάδες. Αυτό δε σημαίνει πως δε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Την Κομοτηνή την γνωρίζουμε από το Λιγκ Καπ. Εχει ενθουσιώδη ομάδα και μάλιστα τώρα παίζουμε στην έδρα της και θα θέλει να δείξει το κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχει εύκολος αγώνας στο πρωτάθλημα, ειδικά μετά τις περικοπές που έγιναν στις ομάδες. Ολοι θέλουν ένα καλό ξεκίνημα αλλά μία ομάδα πρέπει να νικήσει».

Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά για το League Cup, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα με 3-0.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς