22.6 C
Athens

Στη σκιά του Λίλαρντ το ντεμπούτο του Λεμπρόν

Παρά την πολύ καλή προσπάθεια του Λεμπρόν Τζέιμς, οι Λέικερς έπεσαν θύματα της αστοχίας τους και ηττήθηκαν στην πρεμιέρα του «Βασιλιά» από τους Μπλέιζερς με 128-119 του φοβερού Λίλαρντ

Ήττα στην πρεμιέρα των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για τη σεζόν 2018-2019 υπέστησαν οι Λος Άντζελες Λέικερς στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Παρά την ήττα, όλα τα φώτα ήταν στραμμένα προς τον «βασιλιά», Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος αν και πέτυχε 26 πόντους (9-16 σουτ), 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο, δεν ήταν αρκετός από μόνος του να υπερβεί το εμπόδιο της ομάδας του Όρεγκον.

Οι Λέικερς μπήκαν… φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας με θεαματικό τρόπο ένα προβάδισμα 10-4 στα πρώτα τρία λεπτά του παιχνιδιού, το οποίο πέντε λεπτά αργότερα έγινε 27-18. Στη συνέχεια, οι Μπλέιζερς αντεπιτέθηκαν και πήραν εκείνοι το προβάδισμα, του οποίου η τιμή έφτασε εώς και τους 11 πόντους με 5:50 να μένουν στο πρώτο ημίχρονο, μόνο για να το χάσουν καθώς το ημίχρονο έκλεισε με ένα οριακό 63-65 υπέρ τους.

Το τρίτο δωδεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συχνά στο προβάδισμα, χωρίς να δημιουργούνται μεγάλες διαφορές στο σκορ. Έτσι κύλησε και το πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου, όμως μετά τα δεδομένα άλλαξαν. Με έξι λεπτά να απομένουν και το σκορ να είναι 104-109 υπέρ των Μπλέιζερς, οι τελευταίοι έτρεξαν μέσα σε τρεισίμιση λεπτά ένα σερί 12-4, κάνοντας το σκορ 108-121. Από κει και ύστερα, με δυόμιση λεπτά να απομένουν πριν την κόρνα της λήξης, οι όποιες προσπάθειες των Λέικερς να ανακτήσουν τα ηνία του αγώνα χτύπησαν σε τοίχο. Το τελικό χτύπημα το έδωσε ο Ντάμιαν Λίλαρντ, ο οποίος, με το σκορ να είναι 114-121 υπέρ της ομάδας του, κέρδισε καλάθι και φάουλ, και ευστοχώντας και στην βολή έδωσε στην ομάδα του αέρα 10 πόντων, από το οποίο η ομάδα του Λεμπρόν δεν μπόρεσε να ανακάμψει, με το τελικό σκορ να δείχνει 119-128 υπέρ των Μπλέιζερς.

Η αστοχία από τη γραμμή των τριών πόντων

Από το πέρας των μεταγραφικών κινήσεων των Λέικερς μία ήταν η προφανής αδυναμία αυτής της ομάδας: η έλλειψη ικανών σουτέρ τριών πόντων. Αυτό αποδείχθηκε και σήμερα, καθώς οι «λιμνάνθρωποι» είχαν 7/30 εύστοχα τρίποντα (23.3%), ενώ οι αντίπαλοί τους είχαν 13/37(35.1%). Σήμερα, αυτός ήταν ίσως ο κυριότερος λόγος που χάθηκε το παιχνίδι και αυτή τους η αδυναμία αναμένεται να πονέσει πολύ την ομάδα του Λουκ Γουόλτον καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Υπενθυμίζεται ότι οι Λέικερς τα ξημερώματα.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά των δύο ομάδων:

 

Παρακολουθείστε τα highlights του αγώνα εδώ:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς