22.8 C
Athens

Γκάλοπ της Pulse για τον ΣΚΑΪ: Η ΝΔ προηγείται με δέκα μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Αυξήθηκε κατά μισή μονάδα η διαφορά • Στις 11 μονάδες η διαφορά με αναγωγή επί των εγκύρων • Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με διψήφια διαφορά συνεχίζει να προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που η χώρα έχει μπει ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αύξησε κατά μισή μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του Σεπτεμβρίου την απόστασή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 33% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν Χ.Α 8%, Κίνημα αλλαγής 7,5% και ΚΚΕ 6,5%. Εκτός βουλής με ποσοστό 1,5% μένουν Το ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων.  Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 2%, η ΛΑΕ 1%, άλλο 2,5%, αναποφάσιστοι 13%.

Τον προηγούμενο μήνα η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ήταν 9,5% υπέρ της ΝΔ και επί των εγκύρων 10,5%.

Ενισχυμένος από τη δημοσκόπηση βγαίνει και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού το 35% (έναντι ποσοστού 34% της προηγούμενης δημοσκόπησης) θεωρεί ότι είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας στο ίδιο ερώτημα συγκεντρώνει 22%, έναντι 24% που είχε στο αντίστοιχο γκάλοπ τον περασμένο μήνα.

Παράλληλα, το 34% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση των οικονομικών του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Τσίπρα ανέρχεται στο 23%. Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης το 59% πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ, με μόλις το 22% να πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, απογοητευμένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. είναι σε μεγάλο ποσοστό και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κρίνουν «μάλλον αρνητικά» ή «αρνητικά» την κυβερνητική πορεία των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛ. Αντίστοιχα το 88% των ψηφοφόρων της ΝΔ αποτιμούν αρνητικά την κυβερνητική πορεία. Συνολικά, αρνητικά αποτιμάται η πορεία της κυβέρνησης από το 63% των ερωτηθέντων.

Οι πολίτες πάντως, εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι στην εκτίμηση αν τελικά θα ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, αφού σε ποσοστό 43% δηλώνουν ότι θα ολοκληρωθεί και σε ποσοστό 44% ότι δεν θα ολοκληρωθεί. Οι υπόλοιποι δηλώνουν ότι δεν ξέρουν ή δεν απαντούν.

Δείτε ΕΔΩ όλη τη δημοσκόπηση

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς