21.8 C
Athens

Δήλωση μη ενεργείας από τον Μάνταλο

Ο Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας) ήταν από τους διαιτητές που δεν μπήκαν στον νέο πίνακα της Σούπερ Λίγκας.  Σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε δήλωση μη ενεργείας στην ένωση που ανήκει και στην ΕΠΟ. Ουσιαστικά αποφάσισε να μην σφυρίξει ποτέ ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτή την ενέργεια είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι διαιτητές σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να οριστούν ξανά σε αγώνα από την επιτροπή διαιτησίας. Ισοδυναμεί με επίσημη παραίτηση από την ενεργό δράση που αυτομάτως τους ανοίγει τον δρόμο για να γίνουν παρατηρητές, εκπαιδευτές διαιτησίας και ίσως αργότερα μέλη της ΚΕΔ.

Αυτό θα επιδιώξει να γίνει πλέον ο πρώην διεθνής ρέφερι. Μάλιστα φέτος άλλαξε ο κανονισμός. Οι «κομμένοι» ρέφερι, όσοι δεν αξιολογούνται από την ΚΕΔ, δεν χρειάζεται να περιμένουν να περάσει ένας χρόνος για να γίνουν παρατηρητές και εκπαιδευτές διαιτησίας. Ο Μάνταλος θα στείλει την σχετική αίτηση και μπορεί να μπει στους αντίστοιχους πίνακες την νέα αγωνιστική περίοδο! Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να καταθέσουν την αίτηση μέχρι τις 6 Ιουλίου.

Στην ίδια θέση βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων). Ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία από ρίψη αντικειμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διεθνής ρέφερι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει. Αν θα κινηθεί σαν τον Μάνταλο ή όχι. Έχει περίπου μία εβδομάδα περιθώριο για να το σκεφθεί.

Όσον αφορά την δήλωση μη ενεργείας δεν την στέλνουν όλοι οι διαιτητές. Για παράδειγμα δεν το έκανε ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) όταν έμεινε εκτός Σούπερ Λίγκας την προπέρσινη σεζόν. Όμως κάποια στιγμή επέστρεψε σε αυτή. Ούτε ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά) έχει κάνει την δήλωση, ευελπιστώντας προφανώς ότι θα επιστρέψει στον πίνακα της πρώτης κατηγορίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς