18.9 C
Athens

Ποιός θα βάλει. . . 5 ευρώ για το μπουρμπουάρ;

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τα ποσά που δε συνάδουν με την παρατηρούμενη... δυσκοιλιότητα, αλλά και για το δείπνο καλοφαγάδων που κολλάει στο μπουρμπουάρ!

Να λειτουργήσω καλοπροαίρετα και να θεωρήσω ότι όλα όσα γίνονται σχετικά με την μεταβίβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι κανονικά, λογικά και εν πάση περιπτώσει δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Είναι φυσιολογική η καθυστέρηση, είναι φυσιολογικά τα… ανεβοκατεβάσματα σε σχέση με το νούμερο των χρημάτων που θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, είναι ακόμα λογική και η τελευταία… διαφοροποίηση ως προς την μετοχική σύνθεση του νέου Παναθηναϊκού στην οποία όπως φαίνεται θα συνεχίσει να συμμετέχει ο Αλαφούζος έστω και με… αδιευκρίνιστο προς το παρόν ποσοστό.

Να μην μείνουμε σε αυτά λοιπόν και να μην χαλάσουμε άδικα τις καρδιές μας ξαναλέγοντας και συζητώντας τα ίδια και τα ίδια.
Όλα βαίνουν καλώς και είμαστε όλοι στην αναμονή και την προσδοκία για το επόμενο και καθοριστικό όπως λένε όλοι βήμα.

Κι εδώ ακριβώς είναι που μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθούμε για μια ακόμα φορά –με όσο πιο καλή διάθεση γίνεται- κάποια πράγματα.

Με πρώτο και βασικότερο το εξής.
Καταλαβαίνουμε όλοι για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε και τι είναι αυτό που με τόση αγωνία περιμένουμε όλοι και που αν συμβεί θα πρέπει να ανοίξουμε σαμπάνιες και να πανηγυρίζουμε για την… αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό;

Για όσους δεν το έχουν ακόμα καταλάβει, απλά να πούμε ότι όλα αυτά γίνονται επί της ουσίας για… ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ακριβώς.
Ένα εκατομμύριο είναι αυτό που περιμένουμε, που θα μπει οσονούπω, που μπαίνει, που από ώρα σε ώρα θα φανεί και θα… σημάνουν οι καμπάνες της… Ανάστασης και όλα τα σχετικά.
Ένα εκατομμυριάκι.

Γι’ αυτό γίνεται προς το παρόν όλη η φασαρία.
Τώρα το πόσο δύσκολο είναι να… μεταφερθεί αυτό το εκατομμυριάκι ή το γιατί είναι τόσο δύσκολο να μεταφερθεί αυτό το εκατομμυριάκι, ή τι άλλο σηματοδοτεί η… μεταφορά αυτού του ενός… εκατομμυρίου, θα σας γελάσω.

Ότι εξήγηση κι αν δοκιμάσω ή σκεφτώ να σας δώσω και πάλι θα σας γελάσω.
Ούτε να καταλάβω το γιατί μπορώ, ούτε να δεχθώ σαν φυσιολογικό όλο το ντόρο που έχει γίνει και το πλήθος των ελπίδων και συναισθημάτων που έχουμε εναποθέσει σε ένα ποσό τέτοιου… μεγέθους.

Κάποια στιγμή, λογικά θα πάρουμε και γι’ αυτό απαντήσεις.
Αν και όποτε φυσικά κριθεί απαραίτητο να δοθούν κάποιες στοιχειώδεις εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε, τι γίνεται και τι θα γίνει με όλη αυτή την ιστορία και βεβαίως αν πιστεύουν οι πρωταγωνιστές του όλου σήριαλ ότι χρειάζεται να εξηγήσουν το οτιδήποτε.

Προς το παρόν όμως και με βάση τα ποσά που λέγεται ότι θα… διακινηθούν, τα ποσά που απαιτείται για να αλλάξει πραγματικά μέρα ο Παναθηναϊκός και προπάντων το μέγεθος και την τεράστια οικονομική επιφάνεια αυτών που λένε «όσοι ξέρουν» ότι θα συμμετέχουν στο εγχείρημα του νέου Παναθηναϊκού, με το συμπάθιο, αλλά το ένα εκατομμύριο και κυρίως η… δυσκοιλιότητα που εμφανίζεται στο πότε και πως θα εμφανιστεί δεν συνάδουν.

Το συγκεκριμένο ποσό φαντάζει αστείο σε σχέση με όλα αυτά που έχουν ακουστεί και ακούγονται.
Τόσο πολύ μάλιστα, που για ένα τέτοιο ποσό, αν είναι τόσο ισχυροί και δυνατοί οικονομικά ο Παϊρότζ και οι αφανείς συνεργάτες του όσο λένε, δεν θα χρειαζόταν καν… χρονοδιάγραμμα ή ακόμα και «νομική κάλυψη» για να δοθεί, έστω και για τις εντυπώσεις.

Καθώς είναι σαν να λέμε ότι κάποιοι πάμπλουτοι καλοφαγάδες ετοιμάζονται στο τραπέζι να απολαύσουν ένα δείπνο με πέρδικες, σολομούς, αστακούς χαβιάρια και ότι πιο λαμπερό και ακριβό υπάρχει στην γαστρονομία, αλλά δεν το ξεκινάνε γιατί ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποιος θα βάλει τα… 5 ευρώ για το μπουρμπουάρ και το οποίο αν δεν εμφανιστεί… προκαταβολικά στο τραπέζι, το δείπνο δεν ξεκινάει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς