19.4 C
Athens

O Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε κίνηση ματ

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατέθεσε αίτηση στο ΕΣΡ με την εγγυητική των 3.5 εκ. ευρώ και βάζει φωτιά στο τηλεοπτικό σκηνικό με το κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου που θα πάρει μέσω της εταιρείας του Alter Ego

Βόμβα Μαρινάκη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός παίρνει άδεια γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας από τις αδιάθετες που έμειναν στη διαγωνιστική διαδικασία!!
Το αίτημα κατατέθηκε στο ΕΣΡ μαζί με την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Την αίτηση για άδεια σταθμού κατέθεσε στο ΕΣΡ η εταιρεία Alter Ego συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη στο προσεχές διάστημα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα προχωρήσει με βάση την κείμενη νομοθεσία στην προκήρυξη των δύο αδειών που παραμένουν αδιάθετες.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη βάζει και πάλι «φωτιά» στο τηλεοπτικό τοπίο λίγες μόλις ημέρες μετά το κλείσιμο του πρώτου κύκλου αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Τι προβλέπει ο νόμος για την χορήγηση άδειας:
«Στην περίπτωση που ο αριθμός των προεπιλεγέντων συμμετεχόντων είναι ίσος ή μικρότερος του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών, κάθε ένας από αυτούς ανακηρύσσεται αυτοδικαίως προσωρινός υπερθεματιστής για τη χορήγηση μίας άδειας στην ορισθείσα τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Τυχόν εναπομένουσες άδειες επαναπροκηρύσσονται υποχρεωτικά από το Ε.Σ.Ρ. με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία αδειών, εφόσον μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης προκήρυξης για τη χορήγηση άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον από έναν τουλάχιστον υποψήφιο με την κατάθεση στο Ε.Σ.Ρ. σχετικής αίτησης που συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή, ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία.

Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης του παραπάνω χρονικού ορίου, τυχόν εναπομένουσες άδειες αποδεσμεύονται για την προκήρυξη άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου. Η διαδικασία των προηγούμενων δύο εδαφίων τηρείται αναλόγως και στην περίπτωση ματαίωσης του διαγωνισμού, λόγω μηδενικής προσέλευσης υποψηφίων.
Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως και σε περίπτωση οριστικής παύσης της λειτουργίας αδειούχου παρόχου περιεχομένου, για οποιονδήποτε λόγο.».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη διαγωνιστική διαδικασία, άδειες πανελλαδικής εμβέλειας πήραν οι εταιρείες: Ειδήσεις ΝΤΟΤ ΚΟΜ (ΣΚΑΙ), η Νέα Τηλεόραση ΑΕ, η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ, η Antenna TV ΑΕ, η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς