18.2 C
Athens

Αίτηση από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ΕΣΡ για την έκτη τηλεοπτική άδεια

Ο επιχειρηματίας και ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού διεκδικεί τη μία από τις δύο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες

Αίτηση  στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατέθεσε σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης διεκδικώντας τη μία από τις δύο τηλεοπτικές άδειες που δεν έχουν διατεθεί.

Η αίτηση κατατέθηκε από την Alter Ego ΑΕ, μαζί με εγγυητική επιστολή ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. To EΣΡ πρόκειται να συνεδριάσει αύριο, προκειμένου να κρίνει την αξιοπιστία της πρότασης και στη συνέχεια να προκηρύξει την άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Alter Ego έχει ήδη τη συμμετοχή  (22%) στην Τηλέτυπος ΑΕ, η οποία πλέον δεν έχει το δικαίωμα μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος και στις 30 Οκτωβρίου συζητείται η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας, με καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης μετά από αίτημα των τραπεζών.

Είναι ακόμη άγνωστο αν η κίνηση Μαρινάκη έχει να κάνει με το MEGA και την διάσωσή του.

Ως γνωστόν, η εταιρεία Alter Ego είχε διεκδικήσει και αποκτήσει άδεια κατά το διαγωνισμό που είχε γίνει και στη συνέχεια ακυρώθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ στη συνέχεια δεν συμμετείχε στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις επτά εθνικής εμβέλειας και μάλιστα το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει έκπληξη.

Από αυτή την διαδικασία αδειούχοι κρίθηκαν οι σταθμοί ΑΝΤ1, Alpha, Star, ΣΚΑΪ και Epsilon, ενώ απορρίφθηκε η αίτηση της εταιρείας συμφερόντων του Φίλιππου Βρυώνη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς