27.5 C
Athens

Πιτυχούτη: «Θέλουμε να προστατέψουμε την ΠΑΕ, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Αλαφούζο»

Η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ανέλυσε το σκεπτικό της συμμετοχής στην τρέχουσα αύξηση Μ.Κ.

Η κίνηση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ν’ ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό με σκοπό να συμμετάσχει στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ύψους 10 εκατ. ευρώ δημιουργεί νέα δεδομένα.

Η πρόεδρος της Συμμαχίας, Τατιάνα Πιτυχούτη, κόρη του αείμνηστου άσου και μέγιστου Παναθηναϊκού, Ζαχαρία Πιτυχούτη, μίλησε στο FWS.GR για αυτή την προσπάθεια, την… συμφωνία Αλαφούζου – Παϊρότζ, αλλά και το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας.

Για ποιο λόγο η Παναθηναϊκή Συμμαχία άνοιξε λογαριασμό για να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου;

«Η Παναθηναϊκή συμμαχία άνοιξε λογαριασμούς, αρχικά για να εγγραφούν εκ νέου όσα μέλη θέλουν και να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να μπορέσει να διαφυλάξει την προσπάθεια που γίνεται από το προπονητικό team και να προσπαθήσει να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της ομάδας».-Ποια θα είναι τα «οφέλη» κάποιου που θα βάλει χρήματα;

«Δεν υπάρχουν προνόμια αυτή τη φορά παρά μόνο το γεγονός πως θα υπάρχει μια φωνή από οπαδούς μέσα στη ΠΑΕ που θα προσπαθεί να προστατεύσει τον σύλλογο πάνω από όλα».

-Ποια είναι η θέση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας για τη συμφωνία Αλαφούζου – Παϊρότζ;

«Δεν μας έχει γίνει καμία ενημέρωση για αυτή τη συμφωνία και όποτε έχουν ερωτηθεί στις Γενικές συνελεύσεις μας ενημερώνουν πως έχουν πλήρη άγνοια και πως ο κύριος Αλαφούζος το έχει αναλάβει προσωπικά. Μετά από όλα όσα έχουν γίνει από μέρους μας δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του μεγαλομετόχου και θεωρούμε πως αν δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις και από τις δύο πλευρές, δεν μπορούμε να λάβουμε με σοβαρότητα οποιοδήποτε είδους συμφωνία, η οποία δεν υπάρχει απ’ ότι φαίνεται».

-Ποια είναι η εκτίμηση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας για τα διοικητικά δρώμενα και για την παρουσία Αλαφούζου;

«Ο κύριος Αλαφούζος είναι ο κύριος υπαίτιος της κατάστασης που βιώνει σήμερα ο σύλλογος μιας και αυτός ήταν ο δημιουργός του εξευτελισμού που συλλόγου. Είναι το ίδιο πρόσωπο που διαλαλούσε πως θέλει να φύγει κτλ. Παρ όλα αυτά τον βλέπουμε να παραμένει στη θέση του και να μην δίνει λογαριασμό σε κανένα».

-Θεωρείται ότι η διοίκηση Αλαφούζου μπορεί να άλλαξε ρότα – τρόπο σκέψης;

«Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε ακόμα και να θέλει να αλλάξει, δεν μπορεί και δεν τον θέλει πλέον και ο κόσμος μετά από τέτοια εξαπάτηση. Το σωστότερο για εκείνον είναι να πληρώσει τα χρέη του και να αποχωρήσει παραδίδοντας την ΠΑΕ σε έναν αξιόπιστο διάδοχο».

– Ποια είναι η άποψή σας για την αποκατάσταση των σχέσεων ΠΑΕ – Ερασιτέχνη;

«Για εμάς ο κύριος Αλαφούζος δεν είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης ούτε στο ελάχιστο, οπότε θεωρούμε ότι ανά πάσα στιγμή οι σχέσεις των 2 πλευρών μπορούν να ενταθούν εκ νέου».

-Ένα σχόλιο για την πορεία της ομάδας και για την εικόνα που παρουσιάζει στην πρώτη στροφή του Πρωταθλήματος.

«Είναι απίστευτη η ψυχή που βγάζουν αυτά τα παιδιά. Μας κάνουν πραγματικά περήφανους και γι’ αυτό νιώθουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς