24.4 C
Athens

Ο «Παπ» σχολιάζει το νέο διπλό του Ολυμπιακού στο FWS.GR! (video)

Ο Κώστας Παπανικολάου αναλύει τα πρώτα διπλά του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, μιλάει για την «άγρια και τρελή Αρμάνι» και μας προετοιμάζει για όσα πρόκειται να έρθουν!

Ο Ολυμπιακός πέρασε εντυπωσιακά και από τη Χώρα των Βάσκων και ένας από τους πρωταγωνιστές της νίκης επί της Μπασκόνια αναλύει στο FWS.GR όσα πήγαν καλά και όσα χρειάζονται ακόμη βελτίωση.

Διαβάστε όσα δήλωσε στην κάμερα του FWS.GR και τον Μιχάλη Στεφάνου ο Κώστας Παπανικολάου για τη μέχρι τώρα παρουσία του Ολυμπιακού, αλλά και για το αυριανό παιχνίδι με την «άγρια και τρελή» Αρμάνι…

Το σχόλιο για τα δυο πρώτα διπλά της σεζόν στην Ευρωλίγκα: «Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, έχουμε κάνει πολύ σκληρή προσπάθεια και όλη αυτή η δουλειά αρχίζει να βγαίνει. Βέβαια απαιτείται σταθερότητα, είναι πολύ νωρίς ακόμα. Πολλοί μπορεί να έχουν ως επιχείρημα τα δυο παιχνίδια της Ευρωλίγκας, αλλά έχουμε και δυο παιχνίδια στην Ελλάδα στα οποία δεν ήμασταν καλοί, οπότε όπως καταλαβαίνετε υπάρχει μπροστά μας ακόμη πάρα πολλή δουλειά.Η συνέχεια είναι πάρα πολύ δύσκολη και χρειάζεται σταθερότητα γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη σε αυτόν τον μαραθώνιο».

Η εξήγηση για την καθίζηση των τελευταίων λεπτών και την επιστροφή της Μπασκόνια: «Πιστεύω πιο πολύ ότι το κομμάτι του τελευταίου δεκαλέπτου οφείλεται στη σταθερότητα που λέγαμε πριν. Δηλαδή όταν έχεις φτιάξει μια διαφορά 18 πόντων είναι κρίμα όλη αυτή την προσπάθεια που έχεις κάνει, με μια κλωτσιά ουσιαστικά να χύνεις το γάλα και να διακινδυνεύεις να πάει χαμένη. Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός και όσο γινόμαστε πιο σταθεροί και βγάζουμε στο παρκέ όλα τα κομμάτια αυτών που έχουμε δουλέψει και που θέλουμε να κάνουμε, θα έχουμε τη δυνατότητα παιχνίδια όπως αυτό να τα ελέγχουμε ως το τέλος.

Από εκεί και πέρα είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη, όπως και αυτή της πρεμιέρας, γιατί μιλάμε για δυο έδρες οι οποίες μας πόνεσαν πάρα πολύ πέρυσι. Όπως είπα όμως και πριν είναι πάρα πολύ νωρίς γιατί πρόκειται για έναν μαραθώνιο που χρειάζεται υψηλή συγκέντρωση και σκληρή δουλειά από όλους».

Η χημεία μεταξύ παλιών και νέων: «Νομίζω ότι όλο αυτό εντάσσεται στο κομμάτι της φιλοσοφίας του κόουτς. Νομίζω ότι εκεί πρέπει να πάνε όλα τα credits. Όταν μιλάμε για τη φιλοσοφία ενός προπονητή δεν είναι μονάχα το πως θα παίξεις μέσα στο παιχνίδι, πως θα παίξεις στην άμυνα ή τι θα κάνεις στην επίθεση. Είναι όλα τα κομμάτια που περιβάλλουν μια ομάδα στο πως συμπεριφέρεται η ίδια και οι παίκτες της. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα ως γνώμονα το να διαλέγει παίκτες οι οποίοι πάνω απ’ όλα είναι καλοί χαρακτήρες και αυτό βγαίνει για άλλη μια χρονιά και μας βοηθάει να βγάζουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο γήπεδο.

Οι «κίνδυνοι» της εντός πρεμιέρας με Αρμάνι: «Η Αρμάνι είναι μια ομάδα λίγο άγρια και λίγο τρελή, με πάρα πολύ επιθετικό ταλέντο. Πρέπει να έχουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση στο 100%, είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς στην έδρα μας. Το πως ήταν η Αρμάνι τα προηγούμενα χρόνια δεν παίζει κανένα ρόλο στο πως μπορεί να είναι φέτος, κάθε ομάδα είναι καινούργια και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε στο μυαλό μας αλλά και στο παρκέ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς