24.5 C
Athens

Το παρασκήνιο της πρώτης κόντρας Αλαφούζου – Νταμπίζα!

Ο Χάρης Μαυρίας έγινε η αιτία ώστε να έρθουν σε κόντρα οι Γιάννης Αλαφούζος και Νίκος Νταμπίζας

Στη Σκοτία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χάρης Μαυρίας, αφού συμφώνησε με την Χιμπέρνιαν για δίμηνη συνεργασία, με την ομάδα του Εδιμβούργου να έχει το δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Εάν φυσικά τους πείσει…

Ο Μαυρίας είναι από τις πιο περίεργες ποδοσφαιρικές ιστορίες, αφού κατάφερε να κάνει μια δαπανηρή μεταγραφή (τηρουμένων των αναλογιών) το καλοκαίρι του 2013, έχοντας στο ενεργητικό του μόλις ΜΙΑ καλή εμφάνιση. Σ’ ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Τότε ο Νίκος Νταμπίζας άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με την Σάντερλαντ και σε πρώτη φάση ήρθε μια πρόταση ύψους 1 εκατ. ευρώ. Ο Αλαφούζος μόλις είδε το e-mail από τις «μαυρόγατες» έσπευσε ν’ απαντήσει καταφατικά, ζητώντας από τον “Ντάμπι” να τον δώσει πριν κάνουν πίσω!

Ο Νταμπίζας γνωρίζοντας τον τρόπο σκέψης των αγγλικών ομάδων, του είπε ότι μπορεί να πάρει πολλά περισσότερα, με τον Αλαφούζο να του απαντάει πως εαν χαλάσει η μεταγραφή θα είναι υπόλογος! Έτσι για αρκετές ημέρες το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν «ηλεκτρισμένο».

Εν τέλει ο Νταμπίζας κατάφερε να φτάσει το κόστος της μεταγραφής στα 2,8 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που φάνταζε θεώρατο για ένα παίκτη που δεν είχε δείξει τίποτα το σπουδαίο και αυτό (δυστυχώς) φάνηκε και στη πορεία.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι ο Αλαφούζος αντί να επικροτήσει τον Νταμπίζα, έναν χρόνο αργότερα, τον έδιωξε με την… κατηγορία ότι δεν είναι επικοινωνιακός με τον ίδιο!
Προφανώς γιατί δεν τον άκουσε…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς