20.6 C
Athens

«Άκυρο» του Τζορτζ στους Θάντερ

Ελεύθερος να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα ο 28χρονος σταρ

Στον απόηχο των συζητήσεων για τον «βασιλιά» του NBA, ΛεΜπρόν Τζέιμς και την νέα του ομάδα, έπεσε σαν βόμβα στην Δυτική περιφέρεια η γνωστοποίηση του Πολ Τζορτζ στη διοίκηση των Οκλαχόμα Σίτυ Θάντερ ότι δεν θα ενεργοποιήσει το +1 που προέβλεπε το συμβόλαιο του με την ομάδα της Οκλαχόμα και θα μπορεί να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα επιθυμεί ως unrestricted free agent. Στο παιχνίδι της απόκτησης του βρίσκονται και οι Λέικερς, οι οποίοι σε συνδυασμό με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς επιθυμούν να δημιουργήσουν μία νέα δυναστεία στο NBA.

Ο 28χρονος Καλιφορνέζος φόργουορντ που την περσινή χρονιά αποκτήθηκε από τους Ιντιάνα Πέισερς με αντάλλαγμα τους Βίκτορ Ολαντίπο και Ντομάντας Σαμπόνις, πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν προσφέροντας για την ομάδα του 21,9 πόντους 5,7 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ ανά αγώνα σε περίπου 37 λεπτά συμμετοχής. Οι εμφανίσεις του αυτές, ναι μεν βοήθησαν την ομάδα της Οκλαχόμα να βρεθεί στα play-off του NBA αλλά δεν ήταν αρκετά ώστε να τους οδηγήσουν υψηλότερα, αδυνατώντας να ξεπεράσουν στον πρώτο γύρο αυτών, το εμπόδιο των Γιούτα Τζαζ.
Σημαντικό ρόλο σε αυτήν του την απόφαση φαίνεται πως έπαιξε η επιθυμία του να αγωνιστεί σε μια ομάδα της γενέτειράς του, με αυτήν που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι οι «Λιμενάνθρωποι» των Λέικερς. Παράλληλα, η εξαιρετική του σχέση με τον «King» Τζέιμς και η επιθυμία του να αγωνιστούν μαζί οδηγεί την ομάδα του L.A. να του προσφέρει γη και ύδωρ έτσι ώστε να πείσει και τον ΛεΜπρόν να τον ακολουθήσει στο Λος Άντζελες.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορέσουν οι Θάντερ να κάνουν το βήμα παραπάνω έχοντας σε περίοπτη θέση στο ρόστερ τους τον «γερασμένο» πλέον Καρμέλο Άντονι και ως ηγέτη τον εξαιρετικό αλλά εγωιστή Ράσελ Γουέστμπρουκ ο οποίος θα μπορούσε να θυσιάσει μια καλή πορεία της ομάδας του για μερικά ακόμα τριπλ-νταμπλ.
Στο κόλπο της απόκτησής του βέβαια βρίσκονται και άλλες ομάδες όπως οι Χιούστον Ρόκετς αλλά και οι Φιλαδέλφεια 76ερς οι οποίες όμως παρουσιάζουν μειωμένες πιθανότητες.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέχρι πρότινος σταρ των Θάντερ αν επέλεγε να ενεργοποιήσει το ήδη υπάρχων συμβόλαιο του θα λάμβανε για τον επόμενο χρόνο το ποσό των 20,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Καθώς, επίσης ότι ακόμα μπορεί, ως free agent, να διαπραγματευτεί με την «πρώην» ομάδα του ως free agent για ένα νέο συμβόλαιο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς