20 C
Athens

Περέιρα και του χρόνου στην ΚΕΔ

Ο Πορτογάλος θα παραμείνει στην ηγεσία της Επιτροπής Διαιτησίας και το ελληνικό ποδόσφαιρο υπό επιτροπεία

Περέιρα και του χρόνου στην προεδρία της ΚΕΔ. Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής ήλθε για να… μείνει και να λαμβάνει τις μυθικές απολαβές του στην φτωχή Ελλάδα.

Ο Γιώργος Χατζησαρόγλου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας έκανε την αποκάλυψη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «FAIR PLAY FM 96.1».

Ο Γιώργος Χατζησαρόγλου, είπε χαρακτηριστικά:

Σχετικά με την παρουσία του Περέιρα: «Θεωρώ πως ακόμη μία χρονιά θα παραμείνει, αυτό έχει συμφωνηθεί. Από την στιγμή που το αποδεχτήκαμε πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία της εποπτείας, τι θα μείνει στην Ελλάδα μας για να καταγραφεί στα θετικά.»

Σχετικά με τους ξένους διαιτητές: «Δεν είδα ότι είναι καλύτεροι από τους δικούς μας διαιτητές. Απλά είναι πιο αποκρουστικοί από τους δικούς μας ποδοσφαιριστές, έχουν το χάρισμα και σε αυτό δεν δέχομαι καμία παρατήρηση να μην θέλουν να πάνε στην διαδικασία της κίτρινης κάρτας σε σκληρά μαρκαρίσματα αλλά σε θέματα διαμαρτυρίας και πειθαρχίας πάνε πολύ εύκολα στην επιλογή της κίτρινης κάρτας. Επομένως αυτό που όλοι καταλάβαμε είναι ότι στον ξένο διαιτητή δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς, δεν μπορείς να επηρεάσεις με την συμπεριφορά σου τυχόν αποφάσεις. Αυτή είναι η μόνη διαφορά που έχω δει μεταξύ ξένων και Ελλήνων διαιτητών, ίσως επηρεάζει η γλώσσα, ίσως και η σχέση μεταξύ των παικτών. Άλλο θέμα είναι η πίεση που έχουν οι Έλληνες διαιτητές, μέσω διαγγελμάτων από μέσα, ή φωτογραφίες αλλά οι ξένοι δεν έχουν τέτοια στο μυαλό τους.»

Σχετικά με το VAR: «Είναι αστείο, όποιος σκέφτεται ότι η ΕΠΟ δεν θέλει να εγκατασταθεί το VAR στην Ελλάδα. Όλοι θέλαμε να ξεκινήσει από αυτήν την χρονιά, αλλά όλοι ξέρουν το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να τηρηθούν οι διαδικασίες για ένα τέτοιο έργο. Αυτήν την στιγμή δεν έχει προχωρήσει πάρα πολύ ο τρόπος του διαγωνισμού μεταξύ των εταιριών που θα αναλάβουν το έργο. Ο εξοπλισμός είναι πανάκριβος, η τεχνολογία και τα λογισμικά προγράμματα απαιτούν χρόνο, κάτι που θεωρώ λογικό να υπάρχει καθυστέρηση. Νομίζω πως ένα σημαντικό βήμα θα γίνει πριν βγει το 2018, δηλαδή θα έχει αποφασιστεί ποια εταιρία θα αναλάβει το έργο.»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς