14.8 C
Athens

Κόβει τα «πάρε-δώσε» με την Ατλέτικο η Βιγιαρεάλ

Σε κρίση βρίσκονται οι σχέσεις Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, ύστερα από τις τελευταίες μεταγραφές που έκαναν οι «ροχιμπλάνκος» από το «κίτρινο υποβρύχιο»

Τεταμένο είναι το κλίμα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης με τη διοίκηση της ομάδας «κίτρινου υποβρυχίου» να είναι έντονα ενοχλημένη για τον τρόπο που προσεγγίζει τους παίκτες της η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η Ατλέτικο απέκτησε το καλοκαίρι το Ρόντρι Ερνάντεθ από την Βιγιαρεάλ δίνοντας 20 εκατομμύρια. Ο Ισπανός χαφ με δική του θέληση ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιο του ώστε να αυξηθεί η ρήτρα του και να εισπράξει οκτώ εκατομμύρια περισσότερα η Βιγιαρεάλ. Ωστόσο, η «κίτρινη» διοίκηση θεωρεί πως θα μπορούσε να βγάλει ακόμα περισσότερα χρήματα από τη μεταγραφή αν δεν είχε προσεγγίσει «ύπουλα» τον παίκτη η Ατλέτικο πριν από την ανανέωση.

Η σταγόνα που «ξεχείλισε» το ποτήρι ήταν η μεταγραφή του 16χρονου Χερμάν Βαλέρα που βρισκόταν στις ακαδημίες του «κίτρινου υποβρυχίου». Η Ατλέτικο Μαδρίτης τον απέκτησε ως ελεύθερο, αν και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η διοίκηση της Βιγιαρεάλ υπάρχει γραπτή συμφωνία μεταξύ των ισπανικών ομάδων να μη μπορούν να αποκτήσουν παίκτες κάτω των 16 χωρίς να υπάρχει η συγκατάθεση του συλλόγου που ανήκουν. Από την πλευρά της, η Ατλέτικο ξεκαθαρίζει πως η μεταγραφή έγινε με απόλυτη διαφάνεια.

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση των δύο ομάδων το προσεχές Σάββατο στο «Εστάδιο Λα Θεράμικα», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ατλέτικο είναι η ομάδα που έχει επενδύσει ιστορικά τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές παικτών της Βιγιαρεάλ (Φορλάν, Γοδίν, Ρόντρι, Βιέτο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς