20.6 C
Athens

Βασιλακόπουλος, Μπέος, «Σεφερλήδες» του πολιτισμού

Πανελλήνια συγκίνηση, ο Σωλήνας τόνισε για τον Μπέο ότι βελτιώνει το επίπεδο της κοινωνίας και του αθλητισμού

Στην Αγριά Βόλου εγκαινιάστηκε το νέο κλειστό γήπεδο παρουσία του Γιώργου Βασιλακόπουλου και του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου. Πήγαν εκεί οι δυο καθ’ ύλην αρμόδιοι. Ο Σωλήνας, φυσικά, καθότι όπου υπάρχει η λέξη μπάσκετ, είναι από πίσω. Κι ο Μπέος, φυσικά. Εκ των σκαπανέων του νεότερου πολιτισμού στην Ελλάδα. Σα να βλέπεις Μάρκο Σεφερλή σε δυο ρόλους.

Κόσμος και κοσμάκης πήγε στην Αγριά. Δεν χάνεται τέτοια ευκαιρία να δεις την ίδια στιγμή, στο ίδιο γήπεδο, τον Μπέο και τον Βασιλακόπουλο. Μιλάμε, ότι μια φορά σε όλη σου τη ζωή μπορείς να τους δεις μαζί και πεθαίνεις ευχαριστημένος μετά, που τους είδες. Δεν είναι μικρό πράγμα. Σα να βλέπεις σε μια συναυλία, Μικ Τζάγκερ με Ρόμπερτ Πλαντ. Μία και τέλος.

Τελειώνει η τελετή κι έρχονται τα κανάλια τα τοπικά, για το μεροκάματο δηλαδή. Και λέει ο Βασιλακόπουλος: «Είμαι σήμερα εδώ όχι για να τιμηθώ, αλλά για να τιμήσω αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται προς την κατεύθυνση να βελτιώσουν το επίπεδο της κοινωνίας μέσα από τον αθλητισμό. Γιατί αθλητισμός και κοινωνία πάνε μαζί».

Και συνεχίζει ο Βασιλακόπουλος: «Όσοι λοιπόν συμβάλλουν σε αυτό, όπως ο αγαπητός, φίλος από πολύ παλιά, Αχιλλέας Μπέος αξίζουν κάθε συμπαράστασης, όπως με αυτό το έργο που παραδίδεται στα νιάτα, αποτρέποντας από άλλες κοινωνικές παρενέργειες. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Και τσιμπιέσαι, δηλαδή. Δεν μπορεί, σου λέει, κάποιο λάθος θα έγινε. Άλλος ήταν αυτός που έκανε αυτές τις δηλώσεις, όχι ο Σωλήνας. Από την άλλη, όμως, λες ότι ο λαός έχει αποφανθεί για όλα αυτά. «Όμοιος, ομοίω, αεί πελάζει», σου έλεγαν οι αρχαίοι. «Όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα».

Πάμε παρακάτω. Ο Μπέος δεν είχε δυο καλές κουβέντες για το Βασιλακόπουλο; Ως άνθρωπος του πολιτισμού να μιλούσε, δηλαδή. Αφού, όπως δήλωσε ότι ο Σωλήνας ότι ο Μπέος συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού, θα έπρεπε ν’ απαντήσει ο Μπέος.

Ο Βασιλακόπουλος, δηλαδή, δεν είναι άνθρωπος του πολιτισμού; Δεν είναι πολιτισμός το μπάσκετ; Όλα στον Βασιλακόπουλο οφείλονται. Χρόνια ολόκληρα ο Γιώργης στο μπάσκετ, τόσες κούπες χόρτασε η Ελλάδα. Τώρα, αν τον λένε Τσαουσέσκου, επειδή βγαίνει με ποσοστά Τσαουσέσκου στις εκλογές, δεν τρέχει και τίποτα. Δεν τον είπανε και Χίτλερ, όπως είπε και ο Λουτσέσκου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς