23.3 C
Athens

Μπόλονι ο εκλεκτός των… Ιβάν, Λουτσέσκου για την εθνική!

Ο Ρουμάνος τεχνικός Λάζλο Μπόλονι, που έκανε έργο στην θητεία του στον ΠΑΟΚ, είναι πρώτο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Σκίμπε στην εθνική

Ο Ρουμάνος τεχνικός Λάζλο Μπόλονι, άλλοτε προπονητής του ΠΑΟΚ, θεωρείται αυτή τη στιγμή ως πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας, μόλις απολυθεί ο Μίχαελ Σκίμπε. Εννοείται πως είναι επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη και φυσικά του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η επόμενη ημέρα της θλιβερής ήττας 2-0 της εθνικής από την Φινλανδία στο Τάμπερε, έφερε το όνομα του Μπόλονι στα χείλη των προσκείμενων στον Ιβάν παραγόντων της Εκτελεστικής Επιτροπής. Προφανώς κατόπιν «σκέψης κατά παραγγελία» του Σαββίδη.

Ο Μπόλονι εργάζεται από το καλοκαίρι του 2017 στη βελγική Άντβερπ και κατά γενική ομολογία παράγει έργο. Όπως έκανε και στον ΠΑΟΚ. Την περίοδο 2011-12 ο ΠΑΟΚ με τον Μπόλονι στον πάγκο, πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του, 2-1 την Τότεναμ μέσα στο Λονδίνο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ κέρδισε τόσο την ΑΕΚ, όσο και τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, αλλά φορτωμένος με οικονομικά προβλήματα, είδε τον Βιεϊρίνια και τον Πάμπλο Κοντρέρας να φεύγουν με μεταγραφή.

Ο Μπολόνι είναι αγαπητός στον κόσμο του ΠΑΟΚ, που αναγνώρισε ότι έκανε έργο. Έτσι, όταν από το βράδυ του φιάσκου του Τάμπερε μπήκε θέμα απόλυσης του Σκίμπε, ο Σαββίδης σκέφτηκε τον Μπόλονι και για έναν ακόμα, λόγο.

Όταν ένας παίκτης καλείται στην εθνική, αυτόματα ανεβαίνει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς