18.2 C
Athens

«Σκοτωμός» Κοτζιά-Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας

Ο υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι παραβιάζει την κυβερνητική συμφωνία, ενώ εκείνος ανέφερε ότι διατηρεί την άποψή του σχετικά με την ονομασία • Στον καβγά ενεπλάκη και ο Νίκος Παππάς

Εντονη λογομαχία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Πάνος Καμμένος για το Σκοπιανό από την Ουάσιγκτον.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σφοδρή αντιπαράθεση του Νίκου Κοτζιά με τον Πάνο Καμμένο έφτασε στα όρια του «θερμού επεισοδίου».

Ο υπουργός Εξωτερικών άσκησε δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την εθνική θέση για το Σκοπιανό. Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι ο κ. Καμμένος είναι αναρμόδιος για την χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

«Με την συμπεριφορά σου εκθέτεις τον Πρωθυπουργό και την χώρα», φέρεται να είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι διατηρεί την άποψή του σχετικά με την ονομασία, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμπλεύσει με τη ΝΔ για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Στην εκρηκτική συνεδρίαση πληροφορίες θέλουν τον κ. Καμμένο να επιτέθηκε στα στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που του άσκησαν σφοδρή κριτική το προηγούμενο 48ωρο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει «κόκκινο» η αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Κοτζιά για το Μακεδονικό.

Στο ενδιάμεσο μεσολάβησαν και άλλοι υπουργοί που τοποθετήθηκαν, με αυτόπτες μάρτυρες να καταλήγουν στο συμπέρασμα μετά τα σημερινά ότι η κόντρα πλέον είναι υπαρκτή και το πολιτικό πρόβλημα μείζον.

«Πυροσβεστικό» ρόλο στο επεισόδιο Κοτζιά-Καμμένου, ανέλαβε κατά πληροφορίες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι και στα δύο κόμματα, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν θεωρεί ότι ο κ. Καμμένος είναι ο Έλληνας Σαλβίνι, δηλαδή ακροδεξιός εθνικιστής, όπως υποστήριξε προσφάτως ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

Αποστάσεις από τις σχετικές δηλώσεις Φίλη φέρεται να πήρε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να ρωτήσουν τον Νίκο Κοτζιά τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Καμμένο και ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε απλώς «δεν ξέρω», αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για το λεκτικό επεισόδιο.

Ανταρσία από Κουντουρά: Προανήγγειλε ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Πάντως, ο κ. Καμμένος βρέθηκε εκτεθειμένος στα ενδοκυβερνητικά πυρά, καθώς τα μέλη των ΑΝ.ΕΛ. που μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο, δεν έστησαν ασπίδα προστασίας. Απεναντίας, η κ. Έλενα Κουντουρά διεύρυνε το ρήγμα που έχει ανοίξει στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ., υποστηρίζοντας ότι εάν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή θα ψηφίσει κατά συνείδηση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Τέρενς Κουίκ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς