19.2 C
Athens

Τα πέντε ανοιχτά μέτωπα της ΑΕΚ

Ο Σταμάτης Βούλγαρης καταγράφει στο FWS.GR τις πέντε βασικές εκκρεμότητες της ΑΕΚ σε ό,τι έχει να κάνει με τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι του 2019

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε ανοιχτά μέτωπα ανανεώσεων έχει η ΑΕΚ. Η «Ένωση» εκτός από την υποχρέωση ανεύρεσης λύσης για ενίσχυση στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, θα πρέπει να πατήσει γκάζι και σε ότι αφορά τις ανανεώσεις κάποιων ποδοσφαιριστών που λογίζονται ως βασικά εργαλεία.

Το πρόσφατο παρελθόν μας έχει δείξει πως όποιον θέλει η ΑΕΚ, βρίσκει τον τρόπο να τον κρατήσει. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα οι περιπτώσεις των Λιβάγια, Μπάρκα, Τσιντώτα και Μπακάκη, οι οποίοι ανανέωσαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε «κιτρινόμαυροι» που είναι στην… όψη του ξυραφιού. Που τα συμβόλαιά τους λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Σιμόες, Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος, Γκάλο και Λόπες. Το FWS.GR καταγράφει τα δεδομένα που υπάρχουν για τον κάθε ένα εξ αυτών που έχει το δικαίωμα από 1/1/2018 να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του δίχως να… ρωτήσει την ΑΕΚ, καθώς και τις εναλλακτικές της τελευταίας. Κοινός παρονομαστής σε όλες αυτές τις περιπτώσεις; Το ότι υπάρχει διαφορά με όλους στην πρώτη κουβέντα που έχει ήδη γίνει.

ΑΝΤΡΕ ΣΙΜΟΕΣ: «Αγκάθι» στη… ραχοκοκαλιά της ΑΕΚ. Οι εμφανίσεις του τελευταία δεν είναι οι αναμενόμενες. Η διαφορά στο οικονομικό είναι αρκετά μεγάλη. Ο ατζέντης του αξιώνει συμβόλαιο Μάνταλου (τουλάχιστον 600.000 το χρόνο), αλλά η ΑΕΚ από την άλλη δύσκολα θα ανέβει πάνω από τα 500.000. Ο Σιμόες θα ήθελε μεν να μείνει, αλλά δε θα… σκάσει. Θα είναι επαγγελματίας μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως λέει χαρακτηριστικά.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο γιατί πίσω από τον Πορτογάλο δεν υπάρχει άλλος «κόφτης». Και αν δεν βρεθεί λύση, η ΑΕΚ πρέπει να πάρει έναν τον Γενάρη πάσει θυσία και έναν ακόμα το καλοκαίρι…

ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Ανάλογο «αγκάθι». Φέτος αναδεικνύεται σε ηγετική φιγούρα με τις εμφανίσεις του. Στην πρώτη διερευνητική επαφή που έγινε υπήρξε αρκετά σημαντική διαφορά στο οικονομικό. Ωστόσο αυτή μπορεί να ξεπεραστεί αν υπάρξει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές.
Αυτό που δείχνει πως «βασανίζει» τον Μπακασέτα, είναι το μήπως ήρθε η ώρα μετά από τρία χρόνια να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Αυτή είναι και η μόνη «σειρήνα». Άλλωστε για αυτό το λόγο έχει περάσει στην μανατζερική στέγη του Φεντερίκο Παστορέλο, από τον οποίο ευελπιστεί να του ανοίξει την πόρτα της ιταλικής αγοράς.
Αν δεν βρεθεί «χρυσή» τομή, η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει έναν ακόμα ακραίο…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο παίκτης με τη μεγαλύτερη εξέλιξη από τη μέρα που αποκτήθηκε. Στην πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρξε απόσταση στο οικονομικό, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα εξελιχθεί η χρονιά. Ο 28χρονος έχει εξαιρετικό χαρακτήρα και δεν έχει δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του από τους ανθρώπους της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος, παρότι ο κόσμος θα ήθελε κάτι καλύτερο.
Αν δεν βρεθεί σημείο επαφής, δε θα μπει στον «πάγο», αλλά η ΑΕΚ θα πάει για κάτι πολύ καλύτερο το καλοκαίρι και ο Σβάρνας θα έρθει πέμπτος στην ιεραρχία.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΓΚΑΛΟ: Περπατάει στα 32 και τη νέα σεζόν θα μπει στα 33. Φέτος δεν ξεκίνησε βασικός, αλλά έχει κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις και έχει ήδη σημειώσει 3 γκολ, ένα σε κάθε διοργάνωση (με Σέλτικ, ΟΦΗ και Λαμία). Θέλει να μείνει, δεν έχει προκαλέσει ποτέ πρόβλημα, ανανέωσε το 2017 με συνοπτικές διαδικασίες και όλα θα κριθούν από το τι θα πει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Πέραν της… ηλικίας δεν υπάρχει κανένας άλλος προβληματισμός.
Η εναλλακτική που υπάρχει ακούει στο όνομα του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου. Έφυγε ξανά δανεικός το καλοκαίρι, αλλά κάνει ότι μπορεί για να πείσει πως του αξίζει μία ευκαιρία.

ΕΛΝΤΕΡ ΛΟΠΕΣ: Ο τραυματισμός του έφερε στο προσκήνιο πιο άμεσα το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Η ΑΕΚ σε αυτά τα ζητήματα ξηγιέται «σπαθί» και το απέδειξε ξανά. Προς το παρόν υπάρχει μία ελάχιστη διαφορά στο οικονομικό για κάθε χρόνο συμβολαίου και στο ότι η «Ένωση» θέλει συμβόλαιο για 2+1 έτη, ενώ ο Πορτογάλος αμυντικός για 3 χρόνια κλειστά. Υπάρχει όμως κοινή επιθυμία παραμονής.
Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Η ΑΕΚ κοιτάζει κάποια αριστερά μπακ από την Ελλάδα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει ψαχτεί ουσιαστικά για τη συγκεκριμένη θέση, όπου υπάρχει και ο Νίκλας Χουλτ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς