18.7 C
Athens

Καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ομονοίας – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες

Μια ομάδα πενήντα ατόμων έκανε καταδρομική επίθεση • Εχουν προκληθεί ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε βανάκι της αστυνομίας • Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό των δραστών

Επίθεση με βόμβες μολότοφ έκανε ομάδα περίπου πενήντα ατόμων (κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες ανεβάζουν τον αριθμό σε 100…) λίγα λεπτά πριν από τις εννέα το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, επί της οδού Βερανζέρου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί.

Οι τρεις αστυνομικοί διακομίζονται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες. Οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν βρίσκονταν κοντά στο υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα, στη συμβολή της Βερανζέρου με την Γ’ Σεπτεμβρίου, όταν έγινε η επίθεση.

Οι δράστες πυρπόλησαν με μολότοφ την είσοδο του τμήματος, ένα λεωφορείο της αστυνομίας, δύο περιπολικά και δύο αυτοκίνητα πολιτών. Mετά την καταδρομική επίθεση αποχώρησαν και κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Αυτόπτες μάρτυρες ανεβάζουν τον αριθμό εκείνων που πήραν μέρος στην καταδρομική επίθεση στους 100 και περιγράφουν ότι επέδραμαν με ξύλα, πέτρες και μολότοφ, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα.
Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί έρευνες και ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ η κινητοποίηση είναι τεράστια, με περισσότερους από 100 αστυνομικούς στο σημείο με επτά περιπολικά και 20 μοτοσικλέτες.

Φωτογραφίες: newsbeast

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς