15 C
Athens

Ενδείξεις ότι οι τρεις γυναίκες στον Έβρο δολοφονήθηκαν με το νόμο της σαρία

Το κινητό που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα της μιας γυναίκας θα αποκαλύψει κρίσιμα στοιχεία • Εκτιμήσεις ότι το κίνητρο ήταν θρησκευτικό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα αίτια της τριπλής δολοφονίας στον Έβρο με τις αρχές να περιμένουν να «μιλήσει» το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε δίπλα σε μία από τις σορούς των δολοφονημένων γυναικών.

Το κινητό τηλέφωνο μαζί με τις φωτογραφίες που βρέθηκαν κοντά στα τρία πτώματα, αναμένεται να δώσουν πληροφορίες, τόσο για το κίνητρο της δολοφονίας, όσο και για την ταυτότητα των τριών γυναικών.

Οι αστυνομικοί που παίρνουν μέρος στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας των τριών γυναικών κοντά στο Πραγγί, έχουν στα χέρια τους φωτογραφίες που απεικονίζουν τρυφερές στιγμές, ανάμεσα σε μια μητέρα και τις δύο κόρες της. Τόσο ο σωματότυπος, όσο και οι ηλικίες τους, παραπέμπουν στα  θύματα του επαγγελματία εκτελεστή.

Θρησκευτικό το κίνητρο

«Εγώ το είχα πει από την αρχή ότι είναι θρησκευτική η δολοφονία αυτών των γυναικών. Γιατί δεν μπορούσε το κίνητρο να είναι οικονομικό. Αυτοί όλοι προπληρώνουν πριν φτάσουν στον ποταμό Έβρο. Μπορεί να ταξίδευαν με κάποιον που ήξεραν ότι είναι Ισλαμιστής και για μην το φανερώσουν αργότερα βρήκε την ευκαιρία και τις σκότωσε», δήλωσε ο κοινοτάρχης Έβρου, Χάρης Θεοχαρίδης.

Οι τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν με… καίριο χτύπημα κάτω από το πιγούνι. Όπως εξηγεί ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης, που εξέτασε τις σορούς, ο θάνατος από μια μαχαιριά «ακριβείας» στην καρωτίδα είναι ακαριαίος.

«Ο άνθρωπος πεθαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις από ασφυξία, λόγω του ότι κόβεται η τραχεία και από αιμορραγία, αθρόα αιμορραγία λόγω του ότι κόβονται μεγάλα αγγεία», είπε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς