32.7 C
Athens

Πολάκης: Θα κερδίσουμε τις εκλογικές αναμετρήσεις αν βάλουμε κάποιους στη φυλακή

«Εμπρηστικός» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ • Πυρά κατά της δικαιοσύνης, κάνει λόγο για συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών

Για φυλακίσεις έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε έτσι θα κερδηθούν οι εκλογές!

«Εχουμε μπροστά μας τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Τις εκλογές θα τις κερδίσουμε εάν κάνουμε αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης φτωχής πλειοψηφίας, εάν δεν κόψουμε τις συντάξεις, εάν αυξήσουμε το βασικό μισθό, εάν υλοποιήσουμε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, που εμφανίστηκε ιδιαίτερα εμπρηστικός στην ομιλία του.

Παράλληλα, τα έβαλε και με τη Δικαιοσύνη, λέγοντας πως υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών!

«Θα κερδίσουμε αν βάλουμε κάποιους φυλακή. Η Δικαιοσύνη πρέπει να επιταχύνει. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία, δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σ’ αυτή τη χώρα», τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

Μάλιστα, τόνισε πως στη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα γίνει, πρέπει να συμπεριληφθεί και η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου από τη Δικαιοσύνη.

«Θα πρέπει κάποια πράγματα να επιταχύνονται. Γιατί υπάρχει προανάκριση και κύρια ανάκριση; Έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος», είπε χαρακτηριστικά.

«Ασπίδα» για Καμμένο

Αναφερόμενος στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. και τον Πάνο Καμμένο, όπως και ο Νίκος Παππάς νωρίτερα, ουσιαστικά ύψωσε ασπίδα στον υπουργό Άμυνας. «Με τον Καμμένο συμφωνήσαμε να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια, όχι να γίνουμε ιδεολογικά αδέλφια», τόνισε.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και καταλόγισε ευθύνες για τις καθυστερήσεις στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την διανομή των κονδυλίων.

«Έχουμε την μεγαλύτερη απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων. Έχουμε αλλά δεν είναι η πραγματικότητα αυτή. Τα κονδύλια έχουν φύγει από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αλλά στη ζωή δεν έχουν πέσει. Υπάρχει ένας μηχανισμός, ο οποίος είναι εχθρικός, γιατί έχει συνηθίσει να δουλεύει με όρους πελατειακούς και παραοικονομίας. Μπορεί ένας υπάλληλος να καθυστερεί ένα έργο, το οποίο έχει τεράστια σημασία για μια τοπική κοινωνία;», διερωτήθηκε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς