23.5 C
Athens

Η Μπαρτσελόνα ψάχνει τον αντικαταστάτη του Βαλβέρδε (pics)

Τους πιθανούς αντικαταστάτες σε ενδεχόμενο αποχώρησης του Ερνέστο Βαλβέρδε εξετάζει η Μπαρτσελόνα με τα ονόματα των Κίκε Σετιέν και Ζόρντι Κρόιφ να είναι πρώτα στη λίστα των υποψηφίων

Όλα κλίνουν πως αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού δεν φαίνεται διατεθειμένος να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στην τεχνική ηγεσία των Καταλανών, παρά την πρόταση ανανέωσης συμβολαίου που θα του κατατεθεί. Η τελική απάντηση θα δοθεί τον Μάρτιο από τον Ισπανό τεχνικό, αλλά καλού κακού η διοίκηση της Μπαρτσελόνα εξετάζει ήδη τους πιθανούς αντικαταστάτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καταλανικής SPORT, δύο είναι τα ονόματα που «παίζουν» πιο δυνατά από άλλα που επίσης έχουν εξεταστεί για τον πάγκο των «μπλαουγκράνα».

Το ένα είναι αυτό του Κίκε Σετιέν που βρίσκεται από πέρσι στον πάγκο της Μπέτις κι έχει παρουσιάσει ένα επιτυχημένο στυλ παιχνιδιού που θα ταίριαζε στον καταλανικό σύλλογο. Ο Ισπανός τεχνικός είναι λάτρης της προπονητικής δουλειάς του Πεπ Γκουαρδιόλα κι όπως έχει δηλώσει πολλάκις σε συνεντεύξεις του, προσπαθεί στο προπονητικό κομμάτι να κινείται στα χνάρια του. Πέρα από την Μπέτις, ο Σετιέν είχε παρουσιάσει εξαιρετική δουλειά στον πάγκο της Λας Πάλμας την οποία ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2015 όταν διαδέχθηκε τον νυν προπονητή του Άρη Πάκο Ερέρα και τερμάτισε στην ενδέκατη θέση.

Το δεύτερο όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Ζόρντι Κρόιφ, γιο του αείμνηστου Γιόχαν Κρόιφ που έχει συνδέσει το όνομα του με την ιστορία του καταλανικού συλλόγου. Η αλήθεια είναι πως ο 44χρονος Ολλανδός δεν έχει μεγάλη προπονητική εμπειρία, αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί ιδιαίτερα τη «μπλαουγκράνα» διοίκηση, αφού όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, θέλει να δίνει ευκαιρίες ειδικά σε ανθρώπους που έχουν κάποια «σχέση» με το κλαμπ. Αυτή την περίοδο ο Ολλανδός τεχνικός κάθεται σε πάγκο κινεζικής ομάδας, ενώ πέρσι βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Μακάμπι με την οποία κατέκτησε το κύπελλο.

Ο χρόνος θα δείξει για το αν η διοίκηση των Καταλανών θα επιλέξει έναν από τους προαναφερθέντες ή αν θα προτιμήσει μία λύση πιο εγνωσμένης αξίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς