19 C
Athens

Κριστόφερσεν: «Βγήκαμε για φαγητό με τον Τριτσώνη»!

Ο Δανός διαιτητής παραδέχθηκε στην «Tipsbladet» ότι δείπνησε με τον Σταύρο Τριτσώνη παραμονές του ντέρμπι, επιβεβαιώνοντας έτσι τις καταγγελίες προς τους ανθρώπους της UEFA

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων του BIG 4 με τους ανθρώπους της UEFA, υπήρξε καταγγελία πως ο διαιτητής Κριστόφερσεν ήταν καλεσμένος του Σταύρου Τριτσώνη σε δείπνο το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Όπως διαβάσετε στο FWS.GR μάλιστα, οι Ευρωπαίοι σχολίασαν το γεγονός: «Δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα, τα οποία αφήνουν και την παραμικρή υπόνοια». Ένα σχόλιο που ισοδυναμεί με μεγαλοπρεπές άδειασμα της ΚΕΔ αλλά και «καρφί» προς τον Τριτσώνη.

Να θυμίσουμε ότι έγινε μεγάλος θόρυβος για τη… σύμπτωση ότι στις 20 Σεπτεμβρίου ο Τριτσώνης ήταν παρατηρητής διαιτησίας του Δανού διεθνή διαιτητή Κρις Κριστόφερσεν στο ματς της πρώτης αγωνιστικής του Europa League Βίντι-Μπάτε Μπορίσοφ 0-2 και στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα ανακοίνωσης των ορισμών της ΚΕΔ, ορίστηκε για τον αγώνα της 6ης αγωνιστικής ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1.

Η παραδοχή όμως του Κριστόφερσεν στην ιστοσελίδα «Tipsbladet», με την οποία ομολογεί ότι παραμονές του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ βγήκε για φαγητό με τον Σταύρο Τριτσώνη, το μέλος της ΚΕΔ που είναι και διευθυντής ανάπτυξης, δίνει στο θέμα την πραγματική του διάσταση και επιβεβαιώνει την καταγγελία του Ολυμπιακού.

Σε ερώτηση της προαναφερόμενης ιστοσελίδας για «το αν ένιωσε οποιαδήποτε… πίεση κατά το διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα», ο 35χρονος διαιτητής είπε πως: «Όχι, καθόλου. Ήμασταν έξω για φαγητό το προηγούμενο βράδυ και δεν συνέβη το παραμικρό. Ήμασταν εγώ, οι δύο βοηθοί μου, ο Έλληνας τέταρτος διαιτητής (σ.σ. Τζήλος) και ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας (σ.σ. Τριτσώνης). Υπάρχει μεγάλη πίεση στους διαιτητές στην Ελλάδα. Έτσι ήταν πολύ ικανοποιημένοι που δέχτηκαν άλλες ομοσπονδίες την πρόσκληση, όπως και το γεγονός ότι τα πήγαμε καλά στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός».

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι ο Τριτσώνης δεν είχε καμιά αρμοδιότητα να παρίσταται στο δείπνο. Σε αυτό παίρνουν πάντα μέρος οι διαιτητές της αναμέτρησης και ο παρατηρητής διαιτησίας που ήταν ο Σουηδός αρχιδιαιτητής, Λίφ Λίντμπεργκ.
Σε όλα τα παραπάνω σημειώστε πως ο θόρυβος για την πρώτη σύμπτωση που ο Τριτσώνης είχε βαθμολογήσει τον Κριστόφερσεν στο ματς του Europa League είχε ξεκινήσει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς