18 C
Athens

Αίτημα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ για ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς του BIG 4!

To FWS.GR έχει όλο το ρεπορτάζ από τη συνάντηση του BIG 4 με την UEFA, οι εκπρόσωποι της οποίας παραδέχθηκαν ότι «στην ΕΠΟ δε λειτουργεί τίποτα»!

Το βράδυ της Πέμπτης, οι εκπρόσωποι των BIG 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου συναντήθηκαν με εκείνους της UEFA στο Χίλτον. Επί της ουσίας, οι άνθρωποι της UEFA ήρθαν περισσότερο για να ακούσουν και λιγότερο για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το άμεσο μέλλον της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο κατά τη διάρκεια της κουβέντας προέκυψαν αρκετά ενδιαφέροντα ζητήματα. Και το FWS.GR έχει το ρεπορτάζ…

Καταρχάς, οι εκπρόσωποι της UEFA παραδέχθηκαν ότι στη σημερινή ΕΠΟ επί της ουσίας δε λειτουργεί τίποτα, αλλά και ότι οι Έλληνες διαιτητές δεν διαθέτουν την ποιότητα που επιβάλλει το επίπεδο της κορυφαίας κατηγορίας.

Αυτή η κοινή πλέον διαπίστωση οδήγησε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο να υποβάλουν αίτημα για ξένους διαιτητές σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες των «μεγάλων» ως το τέλος του πρωταθλήματος! Παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται προς το παρόν, η UEFA δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από την ΚΕΔ να εξεταστεί σοβαρά αυτό το κοινό αίτημα, με δεδομένο πως έχει αποδειχτεί ότι τα σοβαρά λάθη και οι αλλοιώσεις γίνονται στα εν λόγω ματς.

Το σκάνδαλο Κριστόφερσεν

Η εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου, έθεσε επίσης θέμα Τριτσώνη – Κουκουλάκη, αναφερόμενη στην «αδίστακτη συμπεριφορά του πρώτου» να ορίσει για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός έναν διαιτητή που λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε υπό την «εποπτεία» του ως παρατηρητής σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Μια εξέλιξη που εκθέτει ευθέως την UEFA και τις διοργανώσεις της και για την οποία οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας παραδέχτηκαν ότι όντως ήταν λάθος και πως ανάλογες επιλογές εκθέτουν την UEFA και θα πρέπει να αποφεύγονται στο μέλλον.

Από τους 60 στους 100 οι υπάλληλοι της «εξυγιαντικής» ΕΠΟ

Πέρα από το θέμα της διαιτησίας βεβαίως, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που προβληματίζουν τους Ευρωπαίους. Η πλευρά του Ολυμπιακού έκανε ξεκάθαρη αναφορά σε «εγκληματική οργάνωση που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και κατευθύνει τα πάντα». Μεταξύ άλλων, οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν τον εξορθολογισμό των εξόδων της ΕΠΟ, η οποία πλέον αριθμεί 100 υπαλλήλους, 40 περισσότερους από εκείνους που απασχολούνταν στην προ… εξυγιαντική περίοδο. Ούτε λίγο ούτε πολύ το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πληρώνει περίπου 12 εκ. τον χρόνο στην ΕΠΟ, ποσό αδιανόητο για τα δεδομένα αλλά και τη δυναμική των ελληνικών ομάδων…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς