22.8 C
Athens

Προφυλακίστηκαν επτά ελέω του βελγικού σκανδάλου

Οι Βέλγοι δικαστές που ασχολούνται με το σκάνδαλο που ξέσπασε στο βελγικό ποδόσφαιρο διέταξαν την παραμονή επτά συλληφθέντων στη φυλακή

Οι εξελίξεις συνεχίζονται στο Βέλγιο σχετικά με το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο που ξέσπασε την Τετάρτη. Οι ανακρίσεις που ακολούθησαν ήταν μαραθώνιες και οι πληροφορίες αναφέρουν πως διήρκησαν όλο το χθεσινό βράδυ.

Μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων, οι δικαστές διέταξαν την προφυλάκιση των μάνατζερ Καρίμ Μεγιάτι και του Μότζι Μπαγιάτ όπως και του πρώην δικηγόρου της Άντερλεχτ Λοράν Ντενίς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, στη φυλακή θα συνεχίσουν να βρίσκονται μεταξύ άλλων ο ατζέντης Ντέγιαν Βελίκοβιτς με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο οικονομικός διευθυντής της Μαλίν Τιερί Στίμανς, ο Ολιβιέ Σομέρ (ένας εκ των ιδιοκτητών του συλλόγου) λόγω υποψιών για ανάμειξη σε στημένα παιχνίδια την περσινή αγωνιστική περίοδο, καθώς και του διεθνούς διαιτητή Μπαρτ Βερέντεν για διαφθορά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αντίθετα, ο αθλητικός διευθυντής της Μαλίν Στεφάν Φανρόι και ο διαιτητής Σεμπαστιάν Ντελφιέ αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι. Το ίδιο συνέβη και με τον προπονητή της Μπριζ, Ιβάν Λέκο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς