31.4 C
Athens

Πώς διαμορφώθηκαν τα ποσοστά τηλεθέασης με την είσοδο του «Νomads»

To ριάλιτι επιβίωσης έπεσε στα βαθιά και κονταροχτυπήθηκε με το «Τατουάζ» και το μουσικό ριάλιτι «Τhe Voice»» • Ποιος κέρδισε τη μάχη της prime time

H πιο μεγάλη μάχη της σεζόν σε ό,τι αφορά την τηλεθέαση στην prime time ξεκίνησε oυσιαστικά χθες με την είσοδο και του τελευταίου «παίκτη», του ριάλιτι επιβίωσης «Nomads», που αποτελεί το πιο «δυνατό χαρτί» του ΑΝΤ1.

Η άφιξη του Nomads απέναντι από το The Voice, το Τατουάζ, το Μην αρχίζεις τη μουρμούρα και το MasterChef Junior δημιούργησε συνθήκες πολέμου μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων καναλιών.

Oι εικόνες από τη μακρινή, εξωτική Μαδαγασκάρη, γέμισαν τις οθόνες μας και το ριάλιτι ήταν αριστοτεχνικά στημένο, ενώ φάνηκε ότι έχει πέσει πολλή δουλειά για την οργάνωσή του. Θα περίμενε λοιπόν κανείς το ενδιαφέρον για την πρεμιέρα να είναι ιδιαίτερα μεγάλο, παρόλο που τα άλλα τρία κανάλια έχουν ήδη «χτίσει» κοινό στις εκπομπές που προβάλλουν την ίδια ώρα, αφού αυτές έχουν ξεκινήσει νωρίτερα.

Όμως, καθώς το «Νοmads» προχωρούσε, σταδιακά αναδεικνύονταν τα «αδύνατα σημεία» του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις περιγραφές των αγωνισμάτων, αλλά και το σχολιασμό τους από τον Σάββα Πούμπουρα και τον Γιώργο Λέντζα, γεγονός που κούρασε τους τηλεθεατές. Και αυτή η κούραση καταγράφηκε και στην τηλεθέαση που κατέγραψε 16,8% στο γενικό σύνολο και 17% στο δυναμικό κοινό.

Η πρεμιέρα λοιπόν ήταν «συννεφιασμένη» για το πολυδιαφημισμένο ριάλιτι του ΑΝΤ1, καθώς προσγειώθηκε στην τέταρτη θέση, τόσο σε ό,τι αφορά το γενικό σύνολο, όσο και σε ό,τι αφορά το δυναμικό κοινό.

Την πρώτη θέση στο γενικό σύνολο καπάρωσε το σίριαλ του Αlpha «Τατουάζ», ενώ στο δυναμικό κοινό το μουσικό ριάλιτι του ΣΚΑΪ «The Voice».

Η τηλεθέαση αναλυτικά:

ΣΥΝΟΛΟ

Το Τατουάζ 23,9%

Τhe Voice 23,2%

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα 18,5%

Nomads 16,8%

MasterChef Junior 4,4%

ΔΥΝΑΜΙΚΟ

The Voice 22,8%

Το Τατουάζ 22,3%

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα 18,3%

Nomads 17%

MasterChef Junior 4,6%

Βεβαίως, είναι ακόμα νωρίς, καθώς και το «Νomads» σταδιακά θα «χτίσει» το δικό του κοινό, όταν θα αρχίσουν να ξεχωρίζουν οι αγαπημένοι παίκτες των τηλεθεατών και θα απογειωθεί η κριτική στο twitter που πάντα βοηθά η αλληλεπίδρασή του.

Πάντως, υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν πως «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και εκτιμούν ότι το ριάλιτι του ΑΝΤ1 θα κυμανθεί στα αντίστοιχα περυσινά χαμηλά επίπεδα του «Nomads 1».

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος θα δείξει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς