17.4 C
Athens

Πρώτη στάση για Βιτόρια, η Μόσχα

Πρώτος σταθμός στο ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού με προορισμό τη Βιτόρια, η Μόσχα, όπου οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη Χίμκι του Μπαρτζώκα (20:00, Novasports 1HD, LIVE FWS.GR), σε ένα ματς που θα σφύζει από συγκίνηση λόγω Χάνεϊκατ

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό έφτασε! Ο Θρύλος, με οδηγό στο τιμόνι του πλέον τον Ντέιβιντ Μπλατ, ξεκινάει το νέο του ευρωπαϊκό ταξίδι. Ένα ταξίδι που έχει τελικό προορισμό τη Βιτόρια και το Final Four. Στόχος που φαντάζει εφικτός μετά το καλοκαιρινό lifting στο ρόστερ και στην τεχνική ηγεσία, καθώς έχει προστεθεί νέο αίμα, αρκετά φιλόδοξο και διψασμένο για διακρίσεις και τίτλους.

Η αρχή γίνεται απόψε στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, στη Μόσχα, όπου τίθεται αντιμέτωπος με τη Χιμκι στις 20:00 για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Ένα ματς που αναμένεται να προκαλέσει πριν καλά καλά ξεκινήσει ατόφια συγκίνηση σε όσους το παρακολουθήσουν, καθώς θα αποδοθεί φόρος τιμής στον Χάνεϊκατ, ο οποίος αυτοκτόνησε το περασμένο καλοκαίρι, ένα γεγονός που συγκλόνισε τον μπασκετικό κόσμο.

Στόχος όλων στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο η νίκη, που θα δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια. Άλλωστε όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Όσον αφορά αμιγώς στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μπλατ έχει στη διάθεσή του και τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα προπονείται κανονικά και είναι πανέτοιμος σε περίπτωση που ο Ισραηλινοαμερικάνος κόουτς κρίνει ότι οι συνθήκες του ματς απαιτούν το πάθος και την αθλητικότητα του «Παπ». Ο Έλληνας φόργουορντ, εκτός των άλλων, μπορεί να προσφέρει και λύσεις στην επίθεση σε περίπτωση κωλύματος για τον Ολυμπιακό σε αυτόν τον τομέα, καθώς είναι δεινός σουτέρ, γεγονός που δύναται να αφυπνίζει τον Θρύλο στα νεκρά διαστήματα του παιχνιδιού. Όλα λοιπόν είναι έτοιμα για τη νέα ευρωπαϊκή σεζόν των Πειραιωτών, που ξεκινάει γεμάτη υποσχέσεις και στόχους για το καλύτερο δυνατό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς