16.8 C
Athens

Φόβοι ότι κρύβονται τζιχαντιστές πίσω από την τριπλή δολοφονία των γυναικών στον Έβρο

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», λέει ο ιατροδικαστής • Τις έδεσαν πριν τις σφάξουν • Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι του χωριού όπου βρέθηκαν τα τρία θύματα

Συγκλονισμένη είναι από χθες η περιοχή του Έβρου από την τριπλή δολοφονία των νεαρών γυναικών και από τις λεπτομέρειες που θέλουν να έχουν σφαγιαστεί με πρωτοφανή αγριότητα.

Ιατροδικαστής και αστυνομικοί που παίρνουν μέρος στις έρευνες, προσπαθούν από χθες να συμπληρώσουν τα κομμάτια της φρικιαστικής υπόθεσης, έχοντας στα χέρια τους το όπλο του εγκλήματος, ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, αλλά και εξετάζοντας τις πληγές που φέρουν οι τρεις γυναίκες στο λαιμό και το στήθος.

Το όπλο με το οποίο τις έσφαξαν είναι ένα οδοντωτό μαχαίρι που χρησιμοποιείται από κυνηγούς ή και δύτες και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανιχνευθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ο ιατροδικαστής ολοκλήρωσε την πρώτη εξέταση και διαπίστωσε ότι οι τρεις γυναίκες έφεραν βαθιά δολοφονικά χτυπήματα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι δύο από τις τρεις είχαν δεμένα τα χέρια και τα πόδια με σχοινιά που εντοπίστηκαν σε απόσταση λίγων μέτρων από την πρώτη γυναίκα. Επιπλέον, εκτιμά ότι το φρικτό έγκλημα διεπράχθη πριν από λίγες μέρες.

Ιατροδικαστής: Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο

Ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης τόνισε ότι πρώτη φορά βλέπει τέτοιες εικόνες στα 18 χρόνια που είναι ιατροδικαστής. «Ολοκλήρωσα την πρώτη αυτοψία στο σημείο που βρέθηκαν νεκρές και η έρευνα συνεχίζεται. Η μία γυναίκα είναι ηλικίας 18 με 20 ετών, η άλλη ανήλικη και η τρίτη κοντά στα 35 της χρόνια».

Τα τρία θύματα είναι πολύ πιθανόν να συνδέονται συγγενικά μεταξύ τους.

«Το σίγουρο είναι ότι μιλάμε για εγκληματική ενέργεια», επισημαίνει ο ιατροδικαστής.

Αύριο θα διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν μεταφερθεί οι σοροί.

Τα πτώματα των τριών γυναικών εντοπίστηκαν σε ένα χωράφι στην περιοχή του Πραγγίου, περίπου 50 μέτρα από τα σύνορα. Ένα σημείο που θεωρείται πέρασμα και το οποίο χρησιμοποιούν πολύ συχνά διακινητές μεταναστών.

«Ο φόβος είναι διάχυτος στο χωριό μετά το έγκλημα»

Ο κοινοτάρχης του Πυθίου, Χάρης Θεοχαρίδης μιλώντας για το έγκλημα και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, τόνισε ότι το χωριό έχει τρομοκρατηθεί.

«Περιμένουμε να μάθουμε επίσημα τι έχει συμβεί. Συνήθως τέτοιου τύπου δολοφονίες είναι έργα τζιχαντιστών. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο έγκλημα στην περιοχή μας».

«Πήγε ένας αγρότης να καλλιεργήσει το χωράφι του και βρέθηκε μπροστά σε αυτό το αποτρόπαιο θέαμα. Οι τρεις γυναίκες ήταν σφαγμένες στο λαιμό. Ο κόσμος έχει αναστατωθεί γιατί τέτοιες σφαγές γίνονται μόνο από τζιχαντιστές», λέει ο κ. Θεοχαρίδης, που απορρίπτει την πιθανότητα το έγκλημα να έγινε γιατί μπορεί να διαφώνησαν για τα χρήματα με τους διακινητές και αιτιολογεί:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρχαν οικονομικές διαφορές. Οι μετανάστες προπληρώνουν τους διακινητές και στη συνέχεια περνούν στην Ελλάδα. Δεν πιστεύω ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικό».

Η υπόθεση του διαπληκτισμού με διακινητές «αδυνατίζει» και από το γεγονός ότι οι γυναίκες βρέθηκαν τόσο άγρια σφαγιασμένες, καθώς εικάζεται ότι δύσκολα οι διακινητές θα είχαν τόσο άγρια ένστικτα, ώστε να τις δολοφονήσουν με τόσο μένος.

Τα ρούχα των τριών θυμάτων

Οι γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά με τα ρούχα τους, ενώ από την πρώτη έρευνα δεν εντοπίστηκαν γύρω τους άλλα στοιχεία. Αν και οι τρεις γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά, η νεκροτομή θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Πάντως, το κίνητρο της ληστείας έχει αποκλειστεί, καθώς πάνω τους βρέθηκαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όχι όμως και ταυτότητές τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν άγνωστες προς το παρόν. Ο χρόνος θανάτου εκτιμάται σε μερικά 24ωρα πριν ανακαλυφθούν οι σοροί.

Στο σημείο φτάνει κλιμάκιο της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι να υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στις γυναίκες και τον λαθροδιακινητή και ο διαπληκτισμός έφτασε μέχρι το έγκλημα. Ωστόσο, δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μοναδικό σενάριο.

Η περιοχή παρέμεινε για ώρες αποκλεισμένη ενώ η πρόσβαση επιτρεπόταν μόνον σε αστυνομικούς και όσους σχετίζονταν με τις έρευνες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς