22.2 C
Athens

My style rocks: Από μόδα χάρμα, από γεωγραφία… δράμα (video)

Επική γκάφα παίκτριας στη γεωγραφία που δεν κάνει ούτε παιδί δημοτικού • Δεν ήξερε πού βρίσκεται ο τόπος καταγωγής της

Ένας απίστευτος διάλογος έλαβε χώρα χθες στο ριάλιτι μόδας My style rocks, ανάμεσα στην παρουσιάστρια της εκπομπής, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και μία εκ των παικτριών την Τάνια, όταν η τελευταία αναφέρθηκε στην καταγωγή της, με αφορμή το κόνσεπτ που είχε επιλέξει για να συνοδέψει το στιλ του ντυσίματός της.

Η παίκτρια άρχισε να λέει πως είναι μισή από την Κρήτη και μισή από την Πελοπόννησο, το Λουτράκι.

Η Σπυροπούλου τη ρώτησε από πότε το Λουτράκι ανήκει στην Πελοπόννησο και επιχείρησε να την… ψαρώσει κιόλας (θέλουμε να πιστεύουμε, γιατί αλίμονο αν δεν γνωρίζει και η ίδια ως κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου).

Και τότε έλαβε μια επική απάντηση: «Το Λουτράκι είναι στην Πελοπόννησο, στον νομό Πελοποννήσου. Ονομάζεται Κόρινθος αλλά ανήκει στον νομό Πελοποννήσου», ήταν τα πρώτα λόγια… μαχαιριές στη γεωγραφία που γνωρίζει ακόμα και παιδάκι του δημοτικού.

Mάταια μια συμπαίκτριά της, τής φώναξε «Νομός Κορινθίας».

«Το Λουτράκι ανήκει στην Κόρινθο; Από πότε;», επέμενε να τρολάρει και η Σπυροπούλου.

Αλλά η παίκτρια… απτόητη: «Πελοποννήσου. Αντικειμενικά ναι, Κορινθίας αλλά είναι στο νομό Πελοποννήσου. Τουλάχιστον έτσι ήτανε μέχρι που το ξέρω» (σα να λέμε, μπορεί και να άλλαξε από τότε…).

«Εγώ έχω πάει σε όλα αυτά τα μέρη, πολύ ωραία», ήταν τα λόγια της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, που επιχείρησε να δώσει τέλος στην… επίδειξη γεωγραφικών γνώσεων της παίκτριας, αλλά ήταν πλέον αργά για να σωθεί οτιδήποτε.

Η παίκτρια ήταν μία ακόμα από τις πολλές που έχουν ευκολότερο να ξεκοκκαλίζουν τα περιοδικά μόδας και παίζουν στα δάχτυλα κάθε νέα τάση, αλλά δυσκολεύονται να ανοίξουν ένα βιβλίο για να διαβάσουν πέντε πράγματα.

Κατά τ’ άλλα φωνάζουμε για την Μακεδονία, τη Θράκη και οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας κινδυνεύει από τον αλυτρωτισμό των γειτόνων, όταν πολλοί Ελληνες είναι τόσο αγεωγράφητοι που δεν γνωρίζουν καν ποια είναι τα εδάφη που υπερασπιζόμαστε, πόσω μάλλον να γνωρίζουν την ιστορία του καθενός από αυτά…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς