19.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Φάκελος άμυνα

Ποια τα πρώτα δείγματα του Μαρτίνς και τι προβλέπεται για το κομμάτι που ταλαιπώρησε τόσο πολύ (και) φέτος τον Ολυμπιακό

Δύο μόλις μέρες έχει προλάβει να προπονηθεί στο Ζέεφελντ η ομάδα του Ολυμπιακού, υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά ήδη τα πρώτα σημάδια έχουν φανεί. Ο Πορτογάλος έχει δώσει μεγάλη βάση στο τακτικό κομμάτι και στις ασκήσεις με μπάλα στα πόδια. Τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα και σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας τουλάχιστον, ο Μαρτίνς φαίνεται πως έχει καταλήξει στην ιδανική τετράδα.

Για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο νέος τεχνικός των ερυθρολεύκων δείχνει να προτιμά τους Βούκοβιτς και Σισέ. Ένγκελς και Νικολάου είναι πιο πίσω στις προτιμήσεις του. Γενικότερα, πάντως η θέση του στόπερ είναι ένα σημείο που θα απασχολήσει πολύ και φέτος τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Εντός ολίγων ημερών στην προετοιμασία θα ενσωματωθεί και ο Στέφανος Ευαγγέλου από τον Παναθηναϊκό, για να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν. Νικολάου και Ευαγγέλου θα παλέψουν πιθανότατα για τη θέση του τέταρτου στόπερ. Από κει και πέρα τίποτα δεν πρέπει να ξεγράφεται για τους εναπομείναντες τρεις. Σισέ, Ένγκελς και Βούκοβιτς βλέπουν καθημερινά τα ονόματά τους να συνδέονται με συλλόγους του εξωτερικού, οι προσφορές όμως που φτάνουν (όσες φτάνουν) στα γραφεία του Ολυμπιακού δεν ανταποκρίνονται στα χρήματα που αξιώνουν οι ερυθρόλευκοι. Είναι δεδομένο πάντως ότι θα υπάρξουν μια με δύο αποχωρήσεις, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εισηγηθεί την απόκτηση κεντρικού αμυντικού που θα κάνει τη διαφορά. Βασική του επιδίωξη είναι να τον ταιριάξει με τον Σισέ. Αν βέβαια έρθει μια πολύ καλή προσφορά για τον Σενεγαλέζο (ο Ολυμπιακός τον κοστολογεί πάνω από 10 εκατομμύρια), τότε τα πράγματα θα αλλάξουν.

Για το δεξί άκρο της άμυνας πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε ο Γιάννης Μασούρας. Ο 21χρονος πρώην παίκτης της Λάρισας προορίζεται για μπακ απ του Ομάρ Ελαμπντελαουί, που αυτή τη στιγμή διατηρεί φανέλα βασικού. Πριν την έναρξη της προετοιμασίας ήταν σχεδόν σίγουρο ότι ο Νορβηγός, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα χαιρετίσει. Το σκηνικό όμως φαίνεται να έχει διαφοροποιηθεί, ειδικά από τη στιγμή που οι προσδοκώμενες προτάσεις για τις υπηρεσίες του Ομάρ δεν έχουν φτάσει στην ΠΑΕ. Φημολογήθηκε έντονα τις περασμένες εβδομάδες πως τον ήθελε στην Έβερτον ο Μάρκο Σίλβα (μέχρι και για ανταλλαγή με τον Μιραλάς γράφτηκε), δίχως όμως η φήμη αυτή να λάβει επίσημη μορφή. Δε θα έλεγε όχι πάντως ο Ολυμπιακός σε μια ενδεχόμενη πώληση του Ελαμπντελαουί, αρκεί βεβαίως να ικανοποιηθεί οικονομικά. Ο Σάλιακας που βρίσκεται στο Ζέεφελντ πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο ερυθρόλευκο ρόστερ, μετά και την απόκτηση του Μασούρα.

Στη θέση του αριστερού μπακ παρουσιάζεται συνωστισμός. Προς το παρόν, ο Κώστας Τσιμίκας, που πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Βίλεμ, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Από κει και πέρα, ο Λεονάρντο Κούτρης ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον ώμο. Μέχρι και πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατούσε η αίσθηση πως αυτοί οι δύο θα συνέθεταν το αριστερό άκρο της ερυθρόλευκης άμυνας για την ερχόμενη σεζόν. Ωστόσο, οι πολύ καλές εμφανίσεις του Εχσάν Χατζισαφί με την εθνική Ιράν στα γήπεδα της Ρωσίας δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Έτσι, ίσως επανεξεταστεί η περίπτωση παραμονής του Ιρανού, με τον Κούτρη να μοιάζει να κινδυνεύει περισσότερο από τους δύο Έλληνες. Τέλος, ο 16χρονος Νικολής, που ακολούθησε την αποστολή στο Ζέεφελντ αποκτά σημαντικές εμπειρίες.

Και στο μέτωπο της άμυνας, λοιπόν, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις. Επιθυμία της διοίκησης, αλλά και του Πέδρο Μαρτίνς είναι να υπάρχουν στο ρόστερ ελπιδοφόροι Έλληνες, οι οποίοι θα στηριχθούν από ξένους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς