17.4 C
Athens

Ενόχλησαν κόσμο τα φάουλ του Τζόρντι με Γιαννακόπουλο

O Mιχάλης Στεφάνου εγκαινιάζει το blog του στο FWS.GR με το παρασκήνιο μιας υπόθεσης που έχει ήδη προκαλέσει έντονους τριγμούς στα θεμέλια της Euroleague

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι να σηκωθούν οι κάβοι και το μεγάλο και απρόβλεπτο ταξίδι της Εuroleaugue ξεκινήσει. Λίγες ώρες πριν τα γήπεδα γεμίσουν με ανάσες, φωνές, ήχους και χρώματα. Πριν οι μεγάλες νίκες, οι βαριές ήττες, οι εκπλήξεις και τα μεγάλα ντέρμπι, αλλάξουν από βδομάδα σε βδομάδα την διάθεση και τις προβλέψεις μας. Το αποτέλεσμα έτσι κι αλλιώς εξουσιάζει τους πάντες τελικά. Κάποιους τους φτάνει και στα άκρα, ή ακόμα χειρότερα και πολύ πέρα απ’ αυτά. Σε λίγο ένα γεμάτο σασπένς και ανατροπές θα αρχίσει να εξελίσσεται κι εμείς καλούμαστε να το δούμε και να το κρίνουμε. Ζωντανά ή και σε DVD…

Σε λίγες ώρες οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι παίκτες, θα στρέψουν τα φώτα επάνω τους με σκοπό να μας αποζημιώσουν για την σχεδόν 5-μηνη αναμονή. Τα καλάθια θα πάρουν φωτιά και οι άδειες στατιστικές θα αρχίσουν να γεμίζουν από τους κορυφαίους. Πάντως στην κατηγορία των … λαθών έχουμε ήδη κίνηση καθώς υπάρχει ένας «παίκτης» -ίσως ο σημαντικότερος- που τελευταία έχει κάνει μπόλικα. Λάθη σοβαρά που σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν προκαλέσει δυσαρέσκειες.

Ο λόγος φυσικά για τον Τζόρντι Μπερτομέου, τον εκτελεστικό διευθυντή της διοργάνωσης ο οποίος έπειτα από μια σεζόν σωστή …κόλαση, εμφανίστηκε στις εκδηλώσεις του Παναθηναϊκού για τον αείμνηστου Παύλο Γιαννακόπουλο, με συμπτώματα… αμνησίας έχοντας λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα που τον είχαν αναγκάσει να χάσει τον ύπνο του το χειμώνα ‘Η τουλάχιστον πιστεύοντας ότι τα έχει λύσει, καθώς στα γραφεία της Βαρκελώνης καταφθάνουν μπόλικα αρνητικά μηνύματα, από διάφορα σημεία της Ευρώπης για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση της τιμωρίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Καταρχήν προκάλεσε εξόχως αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες έμαθαν από τα… Media για την απόφασή του να αναστείλει την ποινή. Τεράστιο φάουλ. Βάσει κανονισμού έχει μεν το δικαίωμα να το κάνει, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλές ομάδες ενοχλήθηκαν πολύ με τη συμπεριφορά του. Και είχαν λόγους να ενοχληθούν, όχι τόσο γιατί είχαν απαραίτητα αντίρρηση με το πάγωμα, αλλά γιατί είδαν τον ίδιο άνθρωπο που ζητούσε τη βοήθεια και την ψήφο εμπιστοσύνης τους το χειμώνα, να λειτουργεί τώρα μυστικά και απολυταρχικά.

Όταν ο Τζόρντι Μπερτομέου ήταν στα… σχοινιά από τα χτυπήματα και τις απειλές του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, κάλεσε τις ομάδες σε έκτακτη Γ.Σ. ζητώντας τους ουσιαστικά να βγουν μπροστά και να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στον Γιαννακόπουλο. Τώρα… ξέχασε έστω να τις ενημερώσει για το τι επρόκειτο να κάνει.

Είναι αλήθεια πως στη Βαρκελώνη υπήρξε μεγάλη αναστάτωση με τη διαρροή του συγκεκριμένου θέματος στα ΜΜΕ. Δεν ήθελαν με τίποτα οι άνθρωποι της Euroleague να δημοσιοποιηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση και προσπαθούσαν μανιωδώς να το μαζέψουν. Ηταν, όμως πλέον αργά.

Ακούγεται, μάλιστα, ότι τα νεύρα κάποιων ομάδων για την απόφαση και τον χειρισμό Μπερτομέου στην υπόθεση δεν θα μείνουν απλά νεύρα. Ενοχλήθηκαν πολύ και δεν σκοπεύουν να αφήσουν το θέμα έτσι εύκολα να προσπεράσει.

Εν κατακλείδι, αυτή η κατάχρηση εξουσίας του Μπερτομέου έχει αρχίσει να προκαλεί αντιρρήσεις στη βάση της Ευρωλίγκας και ο λόγος είναι ότι ο Ισπανός παράγοντας δεν δείχνει να τηρεί ίδια στάση και γραμμή απέναντι σε όλα τα θέματα. Ελίσσεται όλο και περισσότερο εκμεταλλευόμενος κατά το δοκούν το αυθαίρετο “δικαίωμα” να κάνει ό,τι θέλει μην δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν.

Και κάτι επί του πρακτέου: Μήπως θα πρέπει όλες οι ομάδες να κοιτάξουν να αλλάξουν κάποιους κανονισμούς στην Ευρωλίγκα που δίνουν τόσο μεγάλη δύναμη σε έναν άνθρωπο; Δύναμη που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει και τη δικαστική εξουσία.

Αυτά για την ώρα…

ΥΓ. Στον δικό μας χώρο που οι αλλαγές είναι συχνές και η σιγουριά είναι λέξη άγνωστη, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φέρει η επόμενη μέρα. Ευχαριστώ, λοιπόν, το FWS.GR και ιδιαιτέρως τους Γιώργο Χαλά και Άλκη Φιτσόπουλο για την προσέγγιση και την ζεστή υποδοχή. Κατά τ’ άλλα όσο υπάρχουν ακόμα ανεξάρτητες φωνές, υπάρχει και ελπίδα. Καλά να περάσουμε.