20.9 C
Athens

Θύματα απάτης οι Τουρέ, Ριβάλντο και Αμπιντάλ

Όπως προκύπτει, θύματα οικονομικής απάτης φέρονται να έχουν πέσει στο Ντουμπάι ο Γιάγια Τουρέ όπως και οι παλαίμαχοι άσοι του Ολυμπιακού Ριβάλντο και Ερίκ Αμπιντάλ

Τον περασμένο Ιούνιο διοργανώθηκε το τουρνουά «Alkhurainejtour» στο Ντουμπάι στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ραμαντάν, στο οποίο έδωσε το παρών ο μέσος του Ολυμπιακού, Γιαγιά Τουρέ, αλλά και οι παλαίμαχοι άσοι του Ολυμπιακού Ριβάλντο κι Ερίκ Αμπιντάλ.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω τουρνουά πέραν των προαναφερθέντων έδωσαν το παρών και ορισμέν πολύ σημαντικά ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαιρικού χάρτη, όπως οι Ροναλντίνιο, Ρομάριο, Καφού και Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν.

Όλοι τους φέρονται να έχουν πέσει θύματα οικονομικής απάτης, καθώς ουδέποτε έλαβαν το συμφωνηθέν ποσό για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά, με την ισπανική Marca να προχωρά στη σχετική αποκάλυψη.

Η εταιρία που είχε αναλάβει μνα κλείσει τις σχετικές συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο τουρνουά, ήταν η «DreamPro», βάσει των οποίων το συνολικό ποσό των 1.637.000 ευρώ θα μοιραζόταν στους λογαριασμούς τους μετά το τέλος του τουρνουά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν τηρήθηκε το καθιερωμένο του πράγματος, που λέει ότι σε τέτοιου είδους διοργανώσεις το ποσό δίνεται σε δύο δόσεις, μία προ της έναρξης και ακόμα μία μετά τη λήξη τους.

Οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν σ’ αυτό του τουρνουά έδωσαν τη συγκατάθεσή τους. Έκαναν ακριβώς ότι τους ζητήθηκε, ωστόσο δεν ίσχυσε το ίδιο από την πλευρά της Dream Pro, με τη βρετανική εταιρία να επικαλείται αλλεπάλληλα διαδικαστικά προβλήματα με τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Εντέλει κατατέθηκε μαζική αγωγή από τους ποδοσφαιριστές, τη στιγμή που ο άνθρωπος που επιμελήθηκε της διοργάνωσης, Μουμπάρακ αλ Κουράινι, τόνισε σε δηλώσεις του στη Marca ότι οι παίκτες πρέπει να δικαιωθούν γιατί «δεν θέλουμε οι ποδοσφαιρικοί αυτοί θρύλοι να μείνουν ανικανοποίητοι. Θέλουμε να διοργανώσουμε ξανά το τουρνουά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς