20.6 C
Athens

Να, τι «παίχτηκε» με τον Κριστόφερσεν…

Η aunt Polly έχει όλο το στόρι του ορισμού του Κριστόφερσεν από τους Τριτσώνη, Περέιρα, χωρίς η ΟΥΕΦΑ να πάρει χαμπάρι

Τι σας είχε γράψει η Θεία Πόλλυ; Ότι άπαξ και ο μπαγάσας ο Έλληνας θέλει να βρει άκρη θα τη βρει. Μέχρι το φεγγάρι περπατώντας μπορεί να πάει και να μην πάρει μυρουδιά ούτε η ΝΑΣΑ. Τέτοια διαολοράτσα είναι ο Έλληνας. Φέραμε ξένους διαιτητές και καθαρίσαμε, λέει ο Περέιρα.

Πράγματι, καθαρίσανε. Ο Δανός ο Κριστόφερσεν ήταν διαόλου κάλτσα, έτσι όπως έπαιξε το παλικάρι στο ντέρμπι. Όχι ότι του ψιθύρισε τίποτα στ’ αυτί ο Τριτσώνης, η σοφεράντζα του Περέιρα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα με τους ξένους διαιτητές.

Είπαμε, όμως, άπαξ κι ο Έλληνας το βάλει πείσμα, δεν του γλιτώνει ο Θεός ο ίδιος. Η ΟΥΕΦΑ, πάει και ορίζει παρατηρητή στο παιχνίδι Βίντι – ΜΠΑΤΕ τον Τριτσώνη. Κανένα πρόβλημα. Εγνωσμένης αξίας είναι ο Τριτσώνης. Και σε ποιον διαιτητή έκανε τον παρατηρητή; Στον Κριστόφερσεν. Αυτός σφύριζε το παιχνίδι.

Άριστα του έβαλε ο Τριτσώνης. Τον πιάνει μετά το ματς στην Ουγγαρία και του λέει, αδερφέ, σου έχω καλό μεροκάματο για την Κυριακή, να σφυρίξεις ΑΕΚ – Ολυμπιακό. Τι να έλεγε, ο Δανός; Ότι δεν μπορεί; Άριστα του έβαλε ο Τριτσώνης. Και το χοντρό μεροκάματο και μπόνους από πάνω.

Και τον ψήνει τον Δανό ο Τριτσώνης να σφυρίξει το ντέρμπι. Να το κόψει στη μέση το καρπούζι, αυτή την εντολή πήρε ο Κρίστοφερ. Δεν θα μπορούσε ο Τριτσώνης, που τον βρίζει από πέρυσι ο Ολυμπιακός κάθε Κυριακή με το Σάββα, ότι κάνει παιχνίδι με τον Αλέξη το Δέδε, να του πει πονηρά πράγματα.

Γι αυτό σου λέω ότι άπαξ και θέλει να τη βρει την άκρη με τους διαιτητές ο Έλληνας, μέχρι και βαπόρι στη στεριά θα βρει. Κι έρχεται ο Κρίστοφερ στο ΟΑΚΑ και παίζει ΑΕΚ. Ούτε αποβάλει το Λιβάγια, ούτε δίνει κίτρινη στο Γαλανόπουλο, ούτε πέναλτι του Μπακασέτα στον Χασάν.

Έτσι τα είδε, έτσι τα σφύριξε ο Δανός. Σαφή εντολή είχε από τον Τριτσώνη και τον Περέιρα να σφυρίξει πενήντα – πενήντα. Πήρε τον κόπο του κι έφυγε για την πατρίδα, να πάει να τα πιεί στην υγεία των κορόιδων. Κι αν πήρε και τίποτα παραπάνω, σε καλή μεριά.

Και ρωτάω τώρα, εγώ. Ο Περέιρα γιατί δέχτηκε να σφυρίξει ο Κρίστοφερ; Δεν ήξερε ότι θα μαθευτεί ότι το προξενιό το έκανε ο Τριτσώνης; Δε φοβήθηκε ότι θα γίνει σάλος, όταν μαθευτεί; Γιατί δεν έβρισκε έναν άλλον, που δεν είχε σχέση με τον Τριτσώνη, τον οποίο βρίζει ο Ολυμπιακός;

Κι εγώ, δεν λέω ότι ο Κρίστοφερ ήταν ματιασμένος. Δεν γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα. Κανένας διαιτητής που σφυρίζει εδώ δεν είναι ματιασμένος. Όλοι σπαθένιοι είναι.

Κι άντε, ο Περέιρα, που κάνει και καλές δημόσιες σχέσεις στην Ελλάδα, έφερε τον Κρίστοφερ. Στην ΟΥΕΦΑ δεν πήραν χαμπάρι τη παίζεται; Ο Θεοδωρίδης που έφερε ένα κάρο κόσμο για να σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν ενημερώθηκε από κανέναν, ότι μπορεί και να παίχτηκε παιχνίδι;

Κι η πλάκα είναι ότι ο Κρίστοφερ είχε παρατηρητή τον Λίντμπεργκ. Και τι έγινε, δηλαδή που τον είχε παρατηρητή; Θα του βάλει κακό βαθμό και θα τιμωρηθεί στη Δανία; Πλάκα κάνουμε τώρα; Είτε τον βάλει άριστα ή κάτω από τη βάση, ο Δανός μία ήταν, σφύριξε, κονόμησε, τέλος. Μεγάλη υπόθεση να μη σε νοιάζει τι βαθμό θα σου βάλει ο παρατηρητής. Κάνεις ό,τι γουστάρεις. Όπως ο Κρις. Σε καλή μεριά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς