22.7 C
Athens

Ώρα αποφάσεων για τον Σιδηρόπουλο

Κανονικά έπρεπε ήδη να το έχει κάνει. Αλλά η υπόθεση πήρε παράταση καθώς όλοι της ΟΥΕΦΑ, που ασχολούνται με τη διαιτησία, βρίσκονται στην Ρωσία για το Μουντιάλ. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) είναι υποχρεωμένος, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, να δηλώσει τους ρέφερι, διαιτητές και βοηθούς, με τους οποίους θα αγωνίζεται την νέα αγωνιστική περίοδο στις διεθνείς διοργανώσεις. Τρεις διαιτητές για επιπρόσθετους και τέσσερις βοηθούς.

Το θέμα είναι ότι τρεις διαιτητές που είχαν το σήμα της ΦΙΦΑ δεν μπήκαν στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας. Η καριέρα τους τελείωσε με απόφαση της ΚΕΔ. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Αρετόπουλο (Τρικάλων), τον Χαράλαμπο Καλογερόπουλο (Αθηνών) και τον Σταύρο Μάνταλο (Καβάλας). Οι δύο πρώτοι ήταν μέχρι και φέτος στην διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου. Συνεπώς άδειασαν δύο θέσεις γιατί ο τρίτος της παρέας ήταν ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών), ο οποίος παρέμεινε εν ενεργεία.

Με τα τωρινά δεδομένα ο Σιδηρόπουλος δεν έχει πολλά περιθώρια. Το εύκολο είναι να δηλώσει τους τρεις που απέμειναν, μαζί με τον ίδιο, στον πίνακα των διεθνών. Δηλαδή ξανά τον Παπαπέτρου και για πρώτη φορά τον Γιάννη Παπαδόπουλο (Μακεδονίας) και τον Γιώργο Κομίνη (Θεσπρωτίας).

Ωστόσο πρέπει να γίνει σαφές ότι ο Σιδηρόπουλος έχει δικαίωμα να δηλώσει και διαιτητή που δεν είναι διεθνής! Η συγκεκριμένη δυνατότητα που δίνει ο κανονισμός αλλάζει τα δεδομένα και ενδεχομένως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Μπορεί να μπει στην διαιτητική του ομάδα διαιτητής που ακόμα δεν έχει πάρει το σήμα της ΦΙΦΑ.

Το επόμενο διάστημα θα φανούν και οι προθέσεις της ΚΕΔ. Η επιτροπή διαιτησίας έχει πάντα …λόγο σε αυτά τα ζητήματα αλλά την τελική απόφαση θα την πάρει ο Σιδηρόπουλος.

Όσον αφορά στους βοηθούς τα πράγματα είναι πιο απλά. Οι τέσσερις που δήλωσε και πέρσι ο διεθνής ρέφερι δεν καρατομήθηκαν. Ο λόγος για τον Πολυχρόνη Κωσταρά (Αιτωλοακαρνανίας), τον Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας), τον Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας) και την Χρύσα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής). Εδώ δεν αναμένονται εκπλήξεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς