18 C
Athens

Όταν ο Μπέκαμ «πλήγωσε» την Ελλάδα (video)

Σαν σήμερα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με ένα γκολ στέρησε την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας/Νότιας Κορέας

Στις 6 Οκτωβρίου του 2001, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έστειλε την Εθνική Αγγλίας στο Μουντιάλ και πέταξε εκτός διοργάνωσης τους «γαλανόλευκους». Η ισοπαλία με 2-2 ήταν αρκετή για τους ποδοσφαιριστές του Σβεν Γκόραν Έρικσον, προκειμένου να πάρουν το «μαγικό» εισιτήριο για τη μεγάλη διοργάνωση του 2002.

Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που οι φίλαθλοι των «τριών λιονταριών» δε θα ξεχάσουν ποτέ ένα από αυτά είναι και το ματς με τη δική μας Εθνική.  Ο Ότο Ρεχάγκελ κατάφερε να διαβάσει εκπληκτικά τον τρόπο που αγωνιζόταν η Αγγλία και έτσι οι Έλληνες μπόρεσαν να τους κοντράρουν μέσα στο «Όλντ Τράφορντ».

Το πρώτο γκολ του ομοσπονδιακού μας συγκροτήματος έβαλε ο Χαριστέας στο 36ο λεπτό, στη συνέχεια ο Σέρινχαμ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Ο Νικολαΐδης έκανε το 2-1 στο 69και έδωσε τη δική του απάντηση στους Άγγλους, οι οποίοι κέρδισαν τον Αντώνη Νικοπολίδη ένα λεπτό νωρίτερα. Μπορεί οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας να πάλεψαν για τη νίκη, ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τον «οικοδεσπότη», Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Με ένα φάουλ από περίπου 30 μέτρα άφησε στήλη άλατος τον τότε τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει καν. Ακολούθησαν στιγμές χαράς και τρελοί πανηγυρισμοί από τους Άγγλους, αλλά και λύπης για τους παίκτες της Εθνικής μας, οι οποίοι παρά την υπερπροσπάθεια και την κατάθεση ψυχής, έχασαν την πρόκριση στις καθυστερήσεις.

Θυμηθείτε το γκολ του Μπέκαμ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

On this day in 2001, @davidbeckham scored *that* free-kick against Greece ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bleacher Report Football (@brfootball) στις

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς