20.6 C
Athens

Ο Ολυμπιακός χάνει 2-0 από την ΑΕΚ, μόνο από το πούλμαν!

Η aunt POLLY των PEAKY BLINDERS αφού προτρέπει στο «Τιγρητεχνείο» να πάρουν κουβάδες να το πλύνουν όλοι μαζί, θεωρεί ότι η ΑΕΚ θα νικήσει εύκολα τον Ολυμπιακό με τέτοιο πούλμαν

Με γεια και το όχημα στην ΑΕΚ. Καλοτάξιδο να είναι. Φοβερό εργαλείο το πούλμαν που αγόρασε από την Ντόρτμουντ. Ελαφρώς μεταχειρισμένο που λένε και στις πιάτσες αυτοκινήτων, αφού έχουνε γυρίσει το κοντέρ καμία κατοστή χιλιόμετρα πίσω.

Εδώ, όμως, μπαίνουν διάφορα ερωτήματα. Όχι του τύπου ότι η ΑΕΚ δεν κάνει μεταγραφές και κάνει μεταγραφή πούλμαν. Το πήγανε στο μάστορα αυτοί που το παρέλαβαν; Κοίταξαν μήπως έχει πάρει σασί; Λάδια, μπουζί, νερό στο ψυγείο, όλα ΟΚ; Κανένας δεν έδωσε την είδηση αν το ενέκρινε ο μηχανικός. Μόνο ότι ο Μελισσανίδης είναι ένας μεγάλος καινοτόμος, που έριξε χρήμα για να πάρει το εργαλείο. Καινοτομία.

Έγινε σωστό ρεπορτάζ; Ρωτήθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αν είναι αναπαυτικές οι θέσεις; Ο Καμπετσής του Παναθηναϊκού που ήτανε στην Ντόρτμουντ και το έβλεπε κάθε μέρα; Δεν πρέπει να κάνει δηλώσεις; Ολόκληρη επένδυση έκανε η ΑΕΚ.

Έτσι είναι, αυτό θα πει δημοσιογραφία. Άπαξ και παίρνεις μεταχειρισμένο πράγμα, βάζεις το κεφάλι σου στον ντορβά. Ποτέ δεν ξέρεις άμα σου βγει καθαρό το εργαλείο. Ρίσκο, είναι. Ζαριά. Μεταχειρισμένο πράγμα είναι, μπορεί να χτύπησε κανένα ακρόμπαρο από την τρομοκρατική που έγινε στην Ντόρτμουντ κι αναγκάστηκε να το πουλήσει..

Μη το πάμε στο πολύ ρεπορταζιακό, δηλαδή. Τότε θα έπρεπε να ερωτηθεί ο Πουρναράκης κι η παρέα του. Τι διάολο, στα δάκτυλα την παίζουνε τη φόρμουλα ένα και δεν θα ξέρουν για το πούλμαν της ΑΕΚ; Και να γίνουν πρωτοσέλιδα οι δηλώσεις τους, ότι η ΑΕΚ είναι έτοιμη για τίτλο με τέτοιο όχημα στους δρόμους.

Όταν έρθει το πούλμαν, κανονικά όλο το «Τιγρητεχνείο» πρέπει να το πάει στα Lampico, να του κάνουνε μπουγάδα και μετά να το φυσήξουμε με τον αέρα μέσα – έξω. Να γίνει παστρική δουλειά και μετά να φωνάξουνε τους ιερείς να το ευλογήσει για να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Αγιασμός κανονικός. Κι επειδή μοιάζει και με βαπόρι, να σπάσουνε κι ένα μπουκάλι σαμπάνια στον προφυλακτήρα.

‘Έτσι είναι. Τεράστια επένδυση είναι το πούλμαν. Μέχρι και γκολ μπορεί να βάλει που λέει ο λόγος. Μόλις το βλέπουνε οι άλλες ομάδες θα κακαρώνουνε. Δεν τα βάζεις με τη γερμανική τεχνολογία.

Αλλιώς αισθάνεται ο παίκτης όταν κυκλοφορεί με τέτοιο εργαλείο κι αλλιώς με ένα λεωφορείο ΚΤΕΛ ή μ’ αυτά που πάνε εκδρομές οι οργανωμένοι. Αίσθηση υπεροχής έχει ο παίκτης της ΑΕΚ, έτσι και κατεβαίνει από τέτοιο πούλμαν. Μέχρι και στοίχημα βάζεις, δηλαδή, ότι δεν το χάνει με τίποτα το πρωτάθλημα. Στο τσεπάκι το’ χει.

Γι αυτό και δεν χρειάζεται να κάνει μεταγραφές η ΑΕΚ με τέτοιο πούλμαν. Τι να τον κάνει τον αμυντικό χαφ, τι να τον κάνει τον σέντερ μπακ. Από τα αποδυτήρια θα χάνουν οι ομάδες. ‘Έτσι και το κυκλοφορούσε πριν από το ματς με την Μπενφίκα, μέσα θα το πετούσε το τρίτο ο Κλωναρίδης και θα νικούσε άνετα η Ένωση. Ούτε ο Μπάρκας, βέβαια, θα το έτρωγε το τρίτο Μπενφίκα, άμα είχε καθίσει σε τέτοια άνετη θέση το πούλμαν.

Ντέρμπι γίνεται την Κυριακή, ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Τι να πάει στο γήπεδο ο Ολυμπιακός, πλάκα κάνουμε τώρα; Χαμένος από χέρι είναι. Άπαξ και δούνε το πούλμαν της ΑΕΚ, έχει γράψει ήδη 2-0 το κοντέρ. Με τέτοιο ζαντολάστιχο, υαλοκαθαριστήρες λουξ, υπάρχει περίπτωση να μη νικήσει η ΑΕΚ; Μόνο το φιμέ τζάμι, φτάνει.

Μυστήριο προκαλεί το φιμέ τζάμι. Σου λένε οι άλλοι, κάποιος πολύ μεγάλος θα κατέβει από ένα τέτοιο όχημα. Και θα κατέβει ο Γαλανόπουλος με τον Λαμπρόπουλο.

Μη το προχωρήσω και παρακάτω. Μόλις δει το μεταχειρισμένο ο Λάζαρος, του κόπηκαν τα ύπατα και που, να παίξει μπάλα μετά. Εύκολο είναι; Τι χάνω, σου λέει. Άμα συνέχιζα στην ΑΕΚ, θα κυκλοφορούσα με χλίδα. Λογικό είναι. Δεν είναι εύκολο να παίξεις μπάλα. Σου διαλύει την ψυχολογία το πούλμαν.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς