17.6 C
Athens

Στους πέντε αγώνες σταμάτησε το ρεκόρ του Μαρτίνς

Κανένας άλλος προπονητής του Ολυμπιακού πριν από τον Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε μείνει αήττητος στα πέντε πρώτα παιχνίδια του στην Ευρώπη

Τέλος μπήκε στο αήττητο του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με το 3-1 από τη Μίλαν και παράλληλα καταγράφηκε οριστικά το νέο ρεκόρ που σημείωσε ο Πέδρο Μαρτίνς. Διότι ο Πορτογάλος είναι ο προπονητής που άργησε περισσότερο από κάθε άλλο προπονητή της πειραϊκής ομάδας, να γνωρίσει την πρώτη ήττα στην Ευρώπη!

Στα πέντε ματς σταμάτησε το σερί του Μαρτίνς, ο οποίος ξεκίνησε με δύο νίκες επί της Λουκέρνης με 4-0 (εντός) και 3-1 (εκτός), συνέχισε με πρόκριση επί της Μπέρνλι με νίκη 3-1 στο Καραϊσκάκη και ισοπαλία 1-1 στην Αγγλία και ξεκίνησε τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με το 0-0 κόντρα στην Μπέτις. Το ρεκόρ, δηλαδή, είχε καταρριφθεί από το ματς με τους Σεβιγιάνους και δεν έμελλε να διευρυνθεί στο Μιλάνο, παρά τις ελπίδες που έδωσε στο πρώτο ημίχρονο το γκολ του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο.

Χωρίς ήττα στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια τους είχαν μείνει τρεις προπονητές. Ο πιο πρόσφατος, μάλιστα, δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σερί επειδή… απολύθηκε! Ήταν φυσικά ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος οδήγησε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009-10, με τις προκρίσεις επί της Σλόβαν Μπρατισλάβα (2-0 και στα δύο παιχνίδια) και της Σέριφ Τιρασπόλ (1-0 εντός, 2-0 εκτός), αλλά είδε την πόρτα της εξόδου τον Σεπτέμβριο λόγω των μέτριων εμφανίσεων της ομάδας και με αφορμή τη φιλική συντριβή με 5-0 από τον Εργοτέλη.

Άτυχος στάθηκε και ο Σταύρος Διαμαντόπουλος το 1995-96. Κι αυτός είχε πανηγυρίσει δύο προκρίσεις στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τέσσερις νίκες συνολικά, επί των Σλάβια Σόφιας (2-0 εκτός, 1-0 εντός) και Μάριμπορ (2-0 εντός, 3-1 εκτός), όμως στο πέμπτο ματς με τη Σεβίλλη, στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», ο Ολυμπιακός έχασε 1-0 στο 90’ με ένα περίεργο γκολ του Χουανίτο στο 90’.

Τέλος, αήττητος στην Ευρώπη έφυγε από τον Πειραιά και ο Ούγγρος, Ίμρε Κόμορα, μόνο που δεν πέτυχε καμία νίκη το 1989-90. Και τα τέσσερα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ υπό τις οδηγίες του πεθερού του Λάγιος Ντέταρι έληξαν ισόπαλα, με απολογισμό μία πρόκριση κι έναν αποκλεισμό! Αρχικά ήρθε η πρόκριση επί της Φιρστ Βιέννα με 2-2 εκτός και 1-1 εντός και στη συνέχεια ο αποκλεισμός από την Οσέρ με 1-1 στο Καραϊσκάκη και 0-0 στη Γαλλία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς