19.2 C
Athens

Για πρώτη φορά δύο παίκτες με 4 γκολ στην Ευρώπη!

Ένα ακόμα ιδιαίτερο στατιστικό στοιχείο στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού δημιούργησε το γκολ του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο στο ματς του Σαν Σίρο

Άλλη μία πρωτιά στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού είναι γεγονός εδώ και λίγη ώρα. Για πρώτη φορά δύο παίκτες του, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ξεπερνούν το όριο των τριών τερμάτων έκαστος σε μία ευρωπαϊκή χρονιά της πειραϊκής ομάδας!

Το γκολ στο 14’ του αγώνα με τη Μίλαν ήταν το τέταρτο προσωπικό για τον Γκερέρο, ύστερα από τα τρία που είχε πετύχει εναντίον της Λουκέρνης, τον Αύγουστο: δύο στο 4-0 του Καραϊσκάκη και ένα στο 3-1 στη ρεβάνς της Ελβετίας. Στα ίδια ματς είχε πετύχει και τα τέσσερα τέρματά του ο Χριστοδουλόπουλος: δύο σε κάθε ματς. Ήταν και ο πρώτος που είχε καταφέρει να είναι τόσο αποτελεσματικός, στα δύο πρώτα παιχνίδια του με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Μόνο δύο φορές στο παρελθόν ο Ολυμπιακός είχε φτάσει κοντά στο να δει δύο παίκτες του να φτάνουν κοντά στον στόχο που τελικά πέτυχαν για πρώτη φορά φέτος οι Λάζαρος και Γκερέρο.

Η πιο πρόσφατη ήταν το 2016-17, όταν ο Σεμπά ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Ευρώπη με τέσσερα γκολ και ο Ταρίκ Ελιουνούσι σταμάτησε στα τρία.

Το 1998-99, στην εντυπωσιακή πορεία μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, πίσω από τον πρώτο Σίνισα Γκόγκιτς που είχε σκοράρει πέντε φορές, βρέθηκαν δύο παίκτες με τρία γκολ έκαστος, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς