20.6 C
Athens

Ναι στη μείωση, αλλά σταδιακά θέλουν οι ΠΑΕ

Η Super League προτιμά να πέσουν 4 αντί των 6 ομάδων στο νέο πρωτάθλημα

Ναι στη μείωση των ομάδων της Super League, αλλά σταδιακά αντιπρότειναν οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Η Super League κατέθεσε την άποψη πως είναι ορθότερο τη σεζόν 2018-19 να υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες και να ανέβουν δύο, ώστε να πάμε σε πρώτη φάση σε πρωτάθλημα 14 ομάδων. Η πρόταση του Υπουργείου είναι δραστικότερη, καθώς για να πάμε σε πρωτάθλημα 12 ΠΑΕ τη σεζόν 2019-20, θα πρέπει στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, να προβλέπεται ο υποβιβασμός 6 από τις 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν και αντίστοιχα από τη Football League να προβιβαστούν δύο.

Πλέον έγινε απόλυτα ξεκάθαρο πως δεν θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση με βίαιη αναδιάρθρωση, αλλά με απόλυτο σεβασμό στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, κάτι που συνεπάγεται πως όσες ομάδες είχαν την ελπίδα πως θα παραμείνουν στην κατηγορία(Πλατανιάς, Κέρκυρα), ή θα προβιβαστούν από το παράθυρο(Παναχαϊκή, Κισσαμικός), τελικά δεν θα τα καταφέρουν.

Στη σημερινή συνάντηση ο νέος πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μπαταγιάννης, πλαισιώθηκε από εκπροσώπους του συνόλου σχεδόν των ομάδων.

Το «παρών» στη συνάντηση ως εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Super League έδωσαν οι Αλεξίου (ΑΕΚ), Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Τσικνής (Λαμία), Ζαμάνης (Πανιώνιος), Καρυπίδης (Άρης), Μονεμβασιώτης (Απόλλωνας), Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Κούγιας (ΑΕΛ), Σουλούκου (Ολυμπιακός), Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκός), Κωστούλας (Παναιτωλικός), Στράτος (Ξάνθη) και Σπανός (Ατρόμητος).

Εφόσον το συνολικό αυτό πλαίσιο γίνει αποδεκτό τότε και με την αρωγή της Ελληνικής Πολιτείας θα διασφαλιστεί η δημιουργία ενός νέου οικονομικά βιώσιμου μοντέλου επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε από ένα υγιές ποδοσφαιρικό προϊόν βγαίνουν όλοι κερδισμένοι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς