22.5 C
Athens

Πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια για να μη χάσει τη δουλειά της! (video)

Το μωράκι ήταν μόλις μίας ημέρας και το βρήκε περίοικος με τον ομφάλιο λώρο ακόμα στο κορμάκι του

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Βραζιλία από την είδηση ότι μια 25χρονη μητέρα καθ’ οδόν προς τη δουλειά της την περασμένη Δευτέρα, πέταξε το νεογέννητο μωρό της στα σκουπίδια και έφυγε σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Οι έρευνες της αστυνομίας έδειξαν πως η άπονη αυτή γυναίκα πέταξε το μωρό της έτσι αβασάνιστα και χωρίς τύψεις, επειδή απλώς φοβόταν μήπως χάσει τη δουλειά της!

Όταν υποτίθεται ότι μια γυναίκα μόλις γίνει μητέρα, βλέπει το μωρό της σαν το κέντρο του σύμπαντός της, η άσπλαχνη αυτή γυναίκα δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να πετάξει το μόλις μίας ημέρας μωράκι της, επειδή φοβήθηκε μήπως απολυθεί. Αυτή η αποτρόπαια πράξη, βεβαίως θα μπορούσε να εξηγηθεί (και όχι να δικαιολογηθεί…) με την επιλόχεια κατάθλιψη καθώς η γυναίκα μόλις είχε γεννήσει, δεν είχε σύντροφο και είχε προσληφθεί στη δουλειά της πριν μερικούς μήνες.

Το νεογέννητο κοριτσάκι -μόλις μιας ημέρας- βρήκε ένας περίοικος το βράδυ της περασμένης Δευτέρας τυλιγμένο σε μια ροζ κουβέρτα μέσα σε μια τσάντα και με τον ομφάλιο λώρο ακόμη στο κορμάκι του. Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν τα κλάματα του μωρού σε γειτονιά της Ουμπεράμπα στη νοτιοανατολική Βραζιλία και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Η αστυνομία συνέλαβε την γυναίκα στο χώρο εργασίας της. Η 25χρονη εργαζόταν ως καθαρίστρια και οι συνάδελφοί της, που άκουσαν την είδηση για το εγκαταλελειμμένο μωρό υποψιάστηκαν ότι εκείνη μπορεί να έφερε στον κόσμο το παιδί, καθώς παρατήρησαν πόσο ξεφούσκωσε η κοιλιά της από τη μια μέρα στην άλλη.

Η γυναίκα είχε πιάσει δουλειά πριν από δύο μήνες σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και είχε κρύψει από τα αφεντικά της ότι ήταν έγκυος, φοβούμενη μήπως δεν πάρει τη θέση. Πιστεύεται ότι γέννησε μόνη της το πρώτο της παιδί μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της. Αρχικά αρνήθηκε ότι είναι δικό της το παιδί, αλλά μετά το ομολόγησε.

Το κοριτσάκι, που γεννήθηκε 3,6 κιλά, μεταφέρθηκε σε πανεπιστημιακή κλινική σε σταθερή κατάσταση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες ερευνούν κατά πόσον η ανύπαντρη γυναίκα έχει συγγενείς που θα μπορούσαν να αναλάβουν την επιμέλειά του. Όσο για τη μητέρα του; Οι Αρχές θα μελετήσουν την υπόθεση και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να της απαγγείλουν κατηγορίες για απόπειρα παιδοκτονίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς