26.1 C
Athens

Αυτός είναι ο καθηγητής που συνελήφθη στις Σέρρες! (pics)

Ο ένας μετά τον άλλον οι φοιτητές καταγγέλλουν τα απίστευτα που συνέβαιναν στο ΤΕΙ • Toυλάχιστον 150 καταγεγραμμένες συνομιλίες στα χέρια της Αστυνομίας, που «καίνε» τον καθηγητή και τους συγκατηγορούμενούς του

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν αποκτήσει οι καταγγελίες προς το πρόσωπο του καθηγητή από τις Σέρρες, ο οποίος φέρεται να ζητούσε σεξουαλικά ανταλλάγματα και χρήματα από τους φοιτητές για να περάσουν μαθήματα στο πανεπιστήμιο.

Μία μόνο, γρήγορη ματιά στο προφίλ που διατηρούσε ο καθηγητής στο facebook, για να καταλάβει κάποιος ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δεν τηρούσε κατά γράμμα τους κανόνες της πανεπιστημιακής κοινότητας. Μάλλον το αντίθετο… Το προφίλ του είναι γεμάτο με φωτογραφίες και μηνύματα φοιτητών και… κάποια ταξίδια με νεαρές παρουσίες. Ενδεχομένως φοιτήτριες κι εκείνες.

Oι διαδικτυακοί φίλοι του ξεπερνούν τους 1.000 και φυσικά ανάμεσά τους είναι πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες.

Ήταν κοινό μυστικό εδώ και χρόνια στο ΤΕΙ πως αν κάποιος δεν πλήρωνε είτε σε χρήμα, είτε σε είδος (αν ήταν φοιτήτρια) δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει το μάθημα. Η τρίτη εναλλακτική ήταν να πάει στο φροντιστήριο του ζευγαριού στις Σέρρες (που τώρα είναι συγκατηγορούμενοι του καθηγητή).

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha μάλιστα, εκτός από τις καταγγελίες των φοιτητών, υπάρχουν και τουλάχιστον 150 καταγεγραμμένες συνομιλίες στα χέρια της Αστυνομίας, που «καίνε» τον καθηγητή και τους συγκατηγορούμενούς του.

Πώς εκβίαζε τους φοιτητές, ζητώντας χρήματα και σεξ

Γνωστό σε όλους όπως φαίνεται ήταν το γεγονός ότι ο 59χρονος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, αφενός έπαιρνε φακελάκια για να περνά στις εξετάσεις τους φοιτητές, αφετέρου την έπεφτε σε φοιτήτριές του με αντάλλαγμα… έναν καλό βαθμό.

Ο 59χρονος καθηγητής που συνελήφθη την ώρα που έπαιρνε φακελάκι φαίνεται ότι είχε στήσει ολόκληρη φάμπρικα εκμετάλλευσης των φοιτητών τόσο οικονομικά όσο και σεξουαλικά.

Ο καθηγητής, φαίνεται, μάλιστα να έκοβε επίτηδες τις κοπέλες που έβαζε στο μάτι με απώτερο σκοπό και με δέλεαρ έναν καλό βαθμό, να τις παρασύρει στο κρεβάτι του.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι παρά το ότι όλα αυτά ήταν κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία των Σερρών δεν είχε γίνει καμία επίσημη καταγγελία.

Το ποτήρι ξεχείλισε πρόσφατα όταν φοιτητές στα ΤΕΙ Σερρών κατήγγειλαν, πως ο καθηγητής τους είχε κόψει στο μάθημά του στην εξεταστική και εμμέσως πλην σαφώς τους πρότεινε να πάνε σε ένα συγκεκριμένο φροντιστήριο να παρακολουθήσουν μαθήματα και αφού πληρώσουν την ταρίφα των 250 ευρώ, τότε σίγουρα θα περάσουν το μάθημα του και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό.

Οι δύο φοιτητές ήταν εκείνοι που απευθύνθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ.. Την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος και αμέσως στήθηκε η φάκα στον καθηγητή.

Προσημειώθηκαν χρήματα, παραδόθηκαν στους φοιτητές, εκείνοι τα έδωσαν στους… φροντιστηριάρχες και τη στιγμή της δοσοληψίας επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν. Χειροπέδες την ίδια ώρα πέρασαν και στον… εγκέφαλο της σπείρας, τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών.

Στις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν μετρητά ύψους 178.000 ευρώ, αλλά και εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού ύψους 140.000 ευρώ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς