16.9 C
Athens

Άρθρο της FIBA για τα New kids on the block της Νίκης Λευκάδας

H FIBA χαιρετίζει την προσπάθεια της Νίκης Λευκάδας να αποτελέσει μετά από χρόνια δίδυμο με τον Ολυμπιακό και δίνει τον χαρακτηρισμό «new kids on the block» για την ελληνική ομάδα.

Αναλυτικά: Θα υπάρξει τεράστια υπερηφάνεια όταν η Νίκη Λευκάδας θα κάνει στο EuroCup Women το ντεμπούτο της τις ερχόμενες μέρες, αφού έδειξε πολλές φιλοδοξίες να αυξήσει περαιτέρω την εικόνα του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά σε πρόσφατη αναδρομή, η χώρα θα έχει δύο ομάδες που παίζουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η Νίκη Λευκάδας θα ακολουθήσει τον Ολυμπιακό.

Η άφιξή τους έρχεται παρά το γεγονός ότι έπρεπε να υπερκεράσουν κάποια εμπόδια. Πιο συγκεκριμένα, οι καλά τεκμηριωμένες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς και το γεγονός ότι βασίζονται σε ένα μικρό νησί της Μεσογείου με πληθυσμό κάτω των 25.000 ανθρώπων.

Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, ο σύλλογος είναι αποφασισμένος να ξεχωρίσει. Δεν περιμένουν μόνο να κάνουν μια συμμετοχή στη νέα τους περιπέτεια στο EuroCup, αλλά φιλοξένησαν επίσης ένα ξεχωριστό τουρνουά πριν από την σεζόν, που περιελάμβανε τους συμμετέχοντες στην EuroLeague Women Qualifiers Reyer Venezia και τον Ολυμπιακό, καθώς και μια ομάδα ακόμη του EuroCup την Ρωσική Sparta & K MR Vidnoje.

Ίσως όπως αναμενόταν, το τουρνουά να το πήραν οι Ιταλοί, αφού η Reyer Venezia έφτασε στην κορυφή του βάθρου αφού νίκησε τους οικοδεσπότες 84-63 και επίσης να επικρατήσει της Sparta & K 81-57.

Αλλά αναμφισβήτητα, το σημαντικό αποτέλεσμα είναι ότι τα new kids on the block θα βιώσουν το είδος του ανταγωνισμού που θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν.

Η Νίκη Λευκάδας θα κάνει στο EuroCup Women το ντεμπούτο της την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στα Προκριματικά κόντρα στην Σπάρτακ Νόγκινσκ της Ρωσίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς