ΠΑΟΚ – Στεάουα 0-1: Στο ίδιο έργο θεατές στην Τούμπα, οι Ρουμάνοι έφυγαν με σπουδαίο διπλό

Αστοχία και κακή αμυντική λειτουργία πλήγωσαν για ακόμη μία φορά τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε με 0-1 από τη Στεάουα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων της League Phase του Europa League.

Στο μηδέν έμεινε ο Δικέφαλος στη βαθμολογία του Europa League, με τη Στεάουα να παίρνει μεγάλο βαθμό και να φτάνει τους 6 βαθμούς. Οι Ασπρόμαυροι να αγωνίστηκαν με παίκτη παραπάνω από το 55′ και μετά, όμως δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν ποτέ.

Ίδια εικόνα για ακόμη ένα παιχνίδι για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Πολλές φάσεις, δύο δοκάρια και στο τέλος… ήττα. Οι 27 τελικές προσπάθειες δεν έφταναν στην ομάδα του Λουτσέσκου, την ώρα που η Στεάουα βρήκε γκολ νίκης με μόλις δύο τελικές στον στόχο! Αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχε τον έλεγχο. Οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου υστέρησαν ξανά στην τελική απόφαση και προσπάθεια και κάπως έτσι παρά τις 14 τελικές στο πρώτο 45λεπτο, δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Από τις καλύτερες στιγμές του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος ήταν η κεφαλιά του Μπάμπα στα πρώτα λεπτά που βρήκε απάντηση από τον τερματοφύλακα της Στεάουα και το πλασέ του Ντεσπόντοφ από πλάγια θέση στο 27ο λεπτό που σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 39′ ήρθε η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους. Ο Κωνσταντέλιας βρήκε με όμορφη κάθετη τον Τάισον, αυτός μπήκε στην περιοχή, άδειασε τον αντίπαλο του αλλά νικήθηκε από τον Τιρνοβάνου που κράτησε το μηδέν.

Κι αφού δεν ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ, ήρθε για τη Στεάουα. Οι Ρουμάνοι βρήκαν στο καλύτερο σημείο τέρμα (45+8′) και πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Ο Ολάριου βγήκε από τα δεξιά, πέρασε υπέροχα τον Μιχαηλίδη και αφού πάτησε περιοχή έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπιρλιγκέα που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει από κοντά τον Κοτάρσκι για το 0-1.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ μπήκε με ίδια διάθεση και στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε νωρίς (52′) με δυνατό σουτ του Ντεσπόντοφ.

Στο 55′ ήρθε η φάση όπου άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι. Ο αρχηγός της Στεάουα που είχε και την ασίστ στο γκολ, Ολάρου, αγκάλιασε την μπάλα πέφτοντας στο έδαφος και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Η πρώτη είχε έρθει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για φάουλ πάνω στον Μαντί Καμαρά.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ακόμη παραπάνω την πίεση του από εκείνο το σημείο και μετά και μέσα σε δύο λεπτά άγγιξε δύο φορές το γκολ της ισοφάρισης. Αρχικά στο 60′ το σουτ του Σάστρε πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 62′ ο εκπληκτικός Τιρνοβάνου είχε ακόμη μία απάντηση, αυτή τη φορά στην κεφαλιά του Οζντόεφ από κοντά.

Αν και το παιχνίδι είχε αρκετό χρόνο ακόμα μπροστά του, οι πολλές διακοπές έριξαν τον ρυθμό. Κάπως έτσι ο Δικέφαλος που πίεσε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός με τις αλλαγές του Λουτσέσκου, δεν έφτασε σε κάποια άλλη μεγάλη φάση μέχρι τις καθυστερήσεις όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ και κόντρες μέσα στην περιοχή είχε δεύτερο δοκάρι. Κάπως έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η Στεάουα έφυγε με μεγάλο διπλό από την Τούμπα.

ΠΑΟΚ – ΣΤΕΑΟΥΑ 0-1

Γήπεδο: Τούμπα

Σκόρερ: 45+8′ Μπιρλιτζέα

Διαιτητής: Στίγκεμαν (ΓΕΡ)

Κίτρινες: Καμαρά, Σάστρε, Σβαμπ / Τανάσε, Ποπέσκου, Ολάρου, Μπιρλιτζέα, Ταρνονάβου

Κόκκινες: – / Ολάρου

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε (70′ Ζίβκοβιτς), Καμαρά (70′ Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (73′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (83′ Σορετίρε), Τάισον, Τσάλοφ (70′ Τισουντάλι).

ΣΤΕΑΟΥΑ (Χαραλάμπους): Ταρνοβάνου, Ραντούνοβιτς, Ποπέσκου, Ντάγουα, Κρέτσου, Λιξάντρου (45’+6′ Εντζουμά), Τσουτ, Ολάρου, Τανάσε (65′ Ποπέσκου), Μπαλούτσα (46′ Μικουλέσκου), Μπιρλιγκέα (79′ Αλχάσαν)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπόρατς – Παναθηναϊκός 1-1: Πατατράκ στην Μπάνια Λούκα, ούτε τώρα διπλό σε όμιλο (vid)

Κόντρα σε έναν αντίπαλο από τα... υπόγεια της Ευρώπης, οι Πράσινοι κατάφεραν να αφήσουν δυο βαθμούς στην πρεμιέρα τους στο Conference League, συνεχίζοντας το... εκτός έδρας δράμα σε ευρωπαϊκούς ομίλους που κρατάει από το 2009

Ολυμπιακός – Μπράγκα 3-0: Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης πήραν σβάρνα τους Πορτογάλους (vid)

Με δυο του γκολ του ασταμάτητου Ελ Κααμπί και ένα του ακούραστου Έσε ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Μπράγκα και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που νικά τους Πορτογάλους μετά τις αποτυχημένες απόπειρες των ΑΕΚ και ΠΑΟ

Άλμπα – Παναθηναϊκός 77-87: Ναν και Λεσόρ καθάρισαν στο Βερολίνο

Με τους Ναν και Λεσόρ κορυφαίους σε απόδοση και σκορ, ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα το πολύ χαμηλό εμπόδιο της χειρότερης ομάδας στην περασμένη Euroleague

Παραιτήθηκε από την ΑΕΚ ο Παναγιώτης Κονέ

Οι εξελίξεις... πρόλαβαν τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στην ΠΑΕ ΑΕΚ κι αυτή έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα ο 37χρονος να αποχωρεί από τον σύλλογο

Καρβαλιάλ: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ήταν άξιος νικητής

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ επέστρεψε στο Καραϊσκάκη ως προπονητής της...

Μακάμπι – Βιλερμπάν 89-82: Ο απίθανος Ταμίρ Μπλατ τη γλίτωσε από γκέλα

Η Μακάμπι χρειάστηκε να σοβαρευτεί στην τέταρτη περίοδο, όταν...

Μπακασέτας: Μαζεύτηκαν πολλά άσχημα αποτελέσματα και δεν πρέπει να αισθανόμαστε καλά

Ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό κόντρα...

Europa League: Ο Μαγκουάιρ στέρησε τη νίκη από την Πόρτο, η Έλφσμποργκ την έκπληξη κόντρα στη Ρόμα (hls)

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα σε Πόρτο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,...