21.1 C
Athens

Ενοπλος αποπειράθηκε να εισβάλλει στο σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν στις ΗΠΑ

Οι αρχές αναζητούν έναν άνδρα με μαύρα ρούχα που φέρει όπλο • Περιπολικά έχουν περικυκλώσει το συγκρότημα κατοικιών όπου διαμένει

Περιπολικά περικύκλωσαν το κτιριακό συγκρότημα στην Πενσυλβάνια που κατοικεί ο Φετουλάχ Γκιουλέν, καθώς σύμφωνα με τη βρετανική Express, ένοπλος αποπειράθηκε να εισβάλλει στο κτίριο και ο φύλακας έριξε προειδοποιητική βολή.

Εκπρόσωπος του αυτοεξόριστου ιμάμη μιλώντας στο δίκτυο WNEP ανέφερε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι αρχές της Πενσυλβάνια σε δήλωσή τους ανέφεραν: «Η αστυνομία κλήθηκε στο κτιριακό συγκρότημα στο Monroe County, όπου διαμένει ο Φετουλάχ Γκιουλέν».

Περιπολικά της αστυνομίας της Πολιτείας της Πενσυλβάνια εθεάθησαν γύρω από το περιφραγμένο συγκρότημα και στο Σέιλορσμπουργκ, στα Όρη Ποκόνο, σύμφωνα με φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο από τοπικούς δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία του BBC, η έρευνα διήρκεσε δύο ώρες, ωστόσο ακόμη η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει επισήμως οτιδήποτε σχετικό με τα αποτελέσματα των ερευνών.

Ο ιμάμης Γκιουλέν, ηγέτης του κινήματος Hizmet, κατηγορείται από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς