Ολυμπιακός – Λας Πάλμας 3-0: Παράσταση με ηγετικό Ατανασίεβιτς και η πρόκριση βρίσκεται στα χέρια του

Ο εκρηκτικός Ατανασίεβιτς το πήρε πάνω του και ο Ολυμπιακός έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης με φόντο τον 3ο προκριματικό στο CEV Champions League

Τα μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους παίκτες και ο Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς είναι ένας από αυτούς. Ο Σέρβος διαγώνιος πιστοποίησε την κλάση του, ηγήθηκε για τον Ολυμπιακό ONEX και με συνολικά σπουδαία εμφάνιση, οι πρωταθλητές Ελλάδας σκόρπισαν με 3-0 σετ τη Λας Πάλμας και έκαναν καθοριστικό βήμα όχι μόνο για πρόκριση αλλά ακόμα και για… ομίλους CEV Champions League.

Οι Ισπανοί αποδείχθηκαν και στην πράξη μια σκληρή και πιο έτοιμη ομάδα για την εποχή αλλά έπεσαν πάνω σε έναν Ολυμπιακό καλά διαβασμένο παρά τη μικρή απώλεια συγκέντρωσης στα τελειώματα των σετ. Παγένκ και Τζούριτς ειδικά στην επίθεση έκαναν μεγάλο παιχνίδι, οι Ερυθρόλευκοι δεν έδωσαν άσο και είχαν εξαιρετική υποδοχή ενώ είχαν 59% αποτελεσματικότητα.

Γενικότερα, ήξεραν πώς να απενεργοποιήσουν μια ομάδα με σοβαρά θέματα από τα εννέα μέτρα, γενικά κοντή και χωρίς την ηγετική μορφή στην επίθεση (σε συγκεκριμένα σημεία φάνηκε ο Γουάλα ενώ πιο σταθερός στην επίθεση ήταν ο Ρουσό)

Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (10/10, 19:00) στην Γκραν Κανάρια Αρένα και οι πρωταθλητές Ελλάδας χρειάζονται δύο σετ ή στην ακραία περίπτωση το χρυσό (αν οι Ισπανοί κερδίσουν με 3-0 ή 3-1) για να προκριθούν.

Θυμίζουμε πως ο αντίπαλος του 3ου προκριματικού γύρου θα προκύψει από την αναμέτρηση της Μπράσοφ με τη Σένεβερντ. Οι Ρουμάνοι επικράτησαν με 1-3 στην Ελβετία και θέλουν δύο σετ στον επαναληπτικό στην έδρα του για να περάσουν στον επόμενο γύρο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το μπλοκ και ο άσος του Τράβιτσα έφεραν την πρώτη διαφορά για τους Ερυθρόλευκους που πίεσαν πολύ από τη γραμμή των εννέα μέτρων αλλά βρήκαν τρεις πόντους από αυτή για εννέα χαμένα. Αυτά ήταν τα μοναδικά ερυθρόλευκα λάθη αφού κατά τα άλλα η υποδοχή λειτούργησε εξαιρετικά (50% άριστη) και η επίθεση ακόμα καλύτερα (83% χωρίς λάθος).

Η διαφορά έφτασε στο +6 (15-9) με τον άσο του Ατανασίεβιτς και συντηρήθηκε αρκετά εύκολα με τον Πέριν και τον Παγένκ να κάνουν τη διαφορά στην επίθεση. Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τετραπλό σετ μπολ (24-20) και ο Πέριν αξιοποίησε το δεύτερο για το 1-0 με 25-21.

Η Λας Πάλμας προσπάθησε να βελτιώσει side out και επίθεση, βρέθηκε στο +2 και το διατήρησε ως το 9-11 με την άψογη εκτέλεση του Μπρούνο στην ψηλή μπάλα. Ο Ατανασίεβιτς δεν άργησε να πάει στο σερβίς και να χτίσει διαφορά καταστρέφοντας την ισπανική υποδοχή για το επιμέρους 6-1 (15-12). Ο Σέρχιο Καμαρέρο έκανε διπλή αλλαγή με Μορένο – Ντε Άρο, αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε ξανά σε τετραπλό σετ μπολ (24-20).

Οι Ισπανοί με τα σερβίς του Μπρούνο έκαναν απίστευτη επιστροφή με σερί 0-4 και δύο μεγάλα μπλοκ στον Ατανασίεβιτς (24-24), ο Παγένκ έδωσε πέμπτο σετ μπολ με τεχνικό πλασέ αλλά το έσβησε κι αυτό ο Αλμάνσα σε ράλι διαρκείας. Το ίδιο έκανε και ο Ντιεντιού στο 6ο και μετά ήρθε το 7ο από το καρφί του Πέριν για να ακολουθήσουν από μία κόκκινη εκατέρωθεν στην ένταση που δημιουργήθηκε.

Το θρίλερ συνεχίστηκε αφού ο Ράμος και ο Ρουσό έσβησαν τα δύο επόμενα (9ο), με τον Γουάλα να δίνει το πρώτο σετ μπολ στη Λας Πάλμας. Ο Παγένκ το έσβησε και μαζί τα… φώτα στον Μπρούνο στην επόμενη φάση. Ο Ατανασίεβιτς πήρε τον πιο κρίσιμο άσο για το 32-30, έδειξε σε εκείνο το σημείο γιατί θεωρείται πραγματικό τοτέμ του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Το ισορροπημένο τρίτο σετ (5-5) γρήγορα άρχισε να γέρνει στην ισπανική πλευρά αφού (πάλι) ο Μπρούνο έκανε τη ζημιά από το σερβίς για το 5-8 (δύο διαδοχικά μπλοκ στον Πέριν).

Από πρώτο χρόνο του Παγένκ και τρεις σερί (!) άσοι του Ατανασίεβιτς έφεραν ξαφνικά τον Ολυμπιακό στο +2 (14-12) αλλά οι Ισπανοί επανήλθαν στην τελική ευθεία του σετ (18-18 από το λάθος του Σέρβου διαγωνίου). Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν με τον Παγένκ και τον Ατανασίεβιτς στο +3 (23-20), για να ακολουθήσει η πάιπ του Πέριν που προκάλεσε ένταση χωρίς λόγο.

Ο Σέρχιο Καμαρέρο φώναζε σε διαιτητές ζητώντας άλλη παράβαση με αποτέλεσμα να αποβληθεί για την ένταση που προκαλούσε σε όλο το παιχνίδι.

Για ακόμα μια φορά το τετραπλό σετ μπολ δεν αξιοποιήθηκε (το 24-20 έγινε 24-23) αλλά ο Ατανασίεβιτς πήρε το side out για το 25-23 και το 3-0 στα σετ.

ΤΑ ΣΕΤ: 3-0 (25-21, 32-30, 25-23)

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 7 άσους, 50 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων ενώ της Λας Πάλμας από 0 άσους, 42 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ONEX (Αντρέα Γκαρντίνι): Παγένκ 11 (7/9 επ., 4 μπλοκ), Πέριν 13 (13/26 επ., 63% υπ. – 44% άριστες), Κουμεντάκης 12 (11/18 επ., 1 μπλοκ, 40% υπ. – 33% άριστες), Τράβιτσα 3 (1 άσος, 2 μπλοκ), Ατανασίεβιτς 16 (11/24 επ., 5 άσοι), Τζούριτς 9 (8/8 επ., 1 άσος) / Τζιάβρας (λ., 63% υπ. – 53% άριστες)

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ (Σέρχιο Καμαρέρο): Μπρούνο 9 (9/15 επ., 58% υπ. – 58% άριστες), Γουάλα 16 (15/27 επ., 1 μπλοκ), Ντε Άμο, Ντιεντιού 5 (5/7 επ.), Ρουσό 6 (4/13 επ., 2 μπλοκ, 33% υπ. – 24% άριστες), Ράμος 11 (7/8 επ., 4 μπλοκ) / Λαρανιάγα (λ., 40% υπ. – 30% άριστες), Αλμάνσα, Μορένο 1 (1/3 επ.), Ντε Άρο 1 (1/1 επ.)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ολυμπιακός: Με τρεις σημαντικές επιστροφές και τους Κωστούλα, Μουζακίτη η αποστολή για Μπράγκα

Με επιστροφές σε άμυνα και επίθεση αλλά και ξανά τους Μουζακίτη - Κωστούλα οι επιλογές του Μεντιλίμπαρ για το ματς με την Μπράγκα στο Φάληρο

Όρτα: Νιώθω πολύ ιδιαίτερα και ξεχωριστά εδώ, ελπίζω να τα καταφέρουμε με δικά μου γκολ

Τους ποδοσφαιριστές της Μπράγκα εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου για...

Καρβαλιάλ: Ήμουν πεπεισμένος για τον ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού, ήταν τιμή μου να προπονήσω την ομάδα

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ επιστρέφει ως αντίπαλος στο «Γ. Καραϊσκάκης», μίλησε για τον ευρωπαϊκό τίτλο που κατέκτησε ο Ολυμπιακός και σχολίασε με χιούμορ το γεγονός πως ήταν από τους λίγους που δεν γιούχαραν οι οπαδοί της ομάδας

Γιαννακόπουλος: Με τους Αγγελόπουλους έχω προσπαθήσει να έχουμε μία υγιή σχέση, δυστυχώς δεν μοιράζονται την ίδια άποψη

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε μεγάλη συνέντευξή του σε γαλλικό Μέσο μίλησε μεταξύ άλλων και για τη σχέση του με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, υποστηρίζοντας πως προσπάθησε να έχει μία υγιή σχέση μαζί τους αλλά δεν είχαν την ίδια θέληση και άποψη

Μεντιλίμπαρ: Είμαστε Ολυμπιακός, είναι η στιγμή να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να βελτιωθούμε

Ο Βάσκος τεχνικός μίλησε για το παιχνίδι με την Μπράγκα δίνοντας ξεκάθαρο σύνθημα για βελτίωση στην εικόνα της ομάδας του και σερί νικών στη συνέχεια - Τι είπε για Μασούρα, Μαρτίνς, Πιρόλα και το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει

Κύπελλο Ελλάδας: ΑΕΚ – Άρης στους «16» και αιώνιο ντέρμπι στα προημιτελικά έβγαλε η κλήρωση

ΑΕΚ - Άρης στους «16» και ο νικητής με... ΠΑΟΚ στα προημιτελικά, εκεί όπου θα δούμε πιθανότατα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο Γερμανός elite διαιτητής Ντάνιελ Ζίμπερτ στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Ο Γερμανός διαιτητής κατηγορίας Elite της UEFA έρχεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα καθώς ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι αιωνίων - Βεργέτης στο Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ, Πουλικίδης στο Αγρίνιο

Μπενφίκα – Ατλέτικο: Ο Παυλίδης κέρδισε πέναλτι και ο Ντι Μαρία το μετουσίωσε σε γκολ για το 2-0 (vid)

Προβάδισμα δύο τερμάτων κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε η...

Η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς με τη Στεάουα

Γνωστή έγινε η αποστολή του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι...

Ολυμπιακός – Λας Πάλμας 3-0: Τα highlights της ερυθρόλευκης νίκης με σπουδαίο Ατανασίεβιτς

Ο εκρηκτικός Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς το πήρε πάνω του και...

FMP – Περιστέρι 70-58: Ήττα με κάτω τα χέρια στο Βελιγράδι

Το Περιστέρι δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικό στην πρεμιέρα...

Η συγκίνηση του Όρτα με την τοιχογραφία στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης» (pic)

Μετά από μια συγκλονιστική σεζόν που στο τέλος της...