ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Έσπασε τα δοκάρια ο Δικέφαλος, ο Μανού Γκαρθία έβαψε κίτρινο το ντέρμπι

Παιχνίδι με καλό ρυθμό, αρκετή ένταση και πολλές φάσεις. Αυτή ήταν η εικόνα του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, η οποία βάφτηκε κίτρινη χάρη σε σλάλομ του Μανού Γκαρθία και τελείωμα από δύσκολο σημείο για το τελικό ΠΑΟΚ – Άρης 0-1.

Ο Άκης Μάντζιος βγήκε νικητής για ακόμη μία φορά στη μονομαχία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Αντίθετα ωστόσο με ό,τι έχει συμβεί στο παρελθόν, οι Κίτρινοι παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με επιθετική διάθεση και αυτό έδωσε ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει κι ο ίδιος περισσότερες ευκαιρίες απ’ ότι στα προηγούμενα παιχνίδια κόντρα στον Άρη. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και ο Δικέφαλος έμεινε για πρώτη φορά στην ιστορία του για τρία σερί ματς χωρίς γκολ απέναντι στους Κίτρινους.

Με τη νίκη αυτή ο Άρης έφτασε τους 11 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ που γνώρισε την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα έμεινε στους 13.

Στο πρώτο ημίχρονο οι περισσότερες και μεγαλύτερες ευκαιρίες ήρθαν από πλευράς γηπεδούχων. Αρχικά στο 27′ ο Τισουντάλι έκανε το πλασέ μετά από γύρισμα του Τάισον από τα δεξιά και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κουέστα.

Η πρώτη φάση από πλευράς Άρης ήρθε στο 35′ με τον Ντιαντί, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε την μπάλα.

Η μεγαλύτερη στιγμή του ημιχρόνου έγινε στο 38′, όταν ο Κωνσταντέλιας μετά από γύρισμα του Ότο έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτικό σημείο. Ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκανε φανταστική ατομική ενέργεια μετά από κλέψιμο του Μπακαγιόκο, όμως το σουτ του κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο 53′ ο Τάισον απείλησε με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής που πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Άρης λίγα λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη φάση με την μπάλα να κοντράρει στον Μπάμπα μετά από γύρισμα και τον Κοτάρσκι να διώχνει με το πόδι σωτήρια σε κόρνερ.

Παρόλα αυτά οι Κίτρινοι βρήκαν γκολ, το οποίο ήρθε λίγο αργότερα. Ο Μανού Γκαρθία με απίστευτο σλάλομ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι με μυτάκι στην κλειστή του γωνία για να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ στο 63′.

Ο Άρης είχε την υπεροχή τα αμέσως επόμενα λεπτά, όμως σιγά-σιγά και με τη βοήθεια των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και έψαξε την ισοφάριση. Αυτή την άγγιξε στο 84′ όταν ο Μπάμπα έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Τσάλοφ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μπάμπα με την εστία κενή την έστειλε με πλασέ στο οριζόντιο δοκάρι.

Μέχρι το τέλος και παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων δεν άλλαξε κάτι κι έτσι ο Άρης έφυγε με μεγάλο διπλό από την Τούμπα.

ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ 0-1

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Όσμερς (ΓΕΡ)

Σκόρερ: 63′ Μανού Γκαρθία

Κίτρινες: Μιχαηλίδης, Μπάμπα / Βέλεθ, Μανού Γκαρθία, Κουέστα

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (Καμαρά 68’), Μπακαγιόκο (Οζντόεφ 76’), Κωνσταντέλιας, Τάισον (Ντεσπόντοφ 76’), Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι (Τσάλοφ 68’).

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ (Ρόουζ 45’), Μπράμπετς, Φρίντεκ, Μόντσου, Σιφουέντες, Ντιαντί (Σαβέιρο 74’), Γκαρθία (Νταρίντα 81’), Σίστο (Σουλεϊμάνοφ 74’), Μορόν (Ζαμόρα 81’)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

MVP του Super Cup ο απίθανος Βεζένκοφ: «Τα κεφάλια μέσα γιατί τίποτα δεν κρίνεται τον Σεπτέμβριο»

Η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό συνοδεύτηκε από...

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Ο κυριαρχικός Πιερό έστειλε την Ένωση στην κορυφή (vid)

Οι Κιτρινόμαυροι πήραν το αθηναϊκό ντέρμπι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ανίκητο στον αέρα Πιερό και σκαρφάλωσαν στην κορυφή του πρωταθλήματος αφήνοντας την ομάδα του Αλόνσο στο -6

Μεντιλίμπαρ: Κρατάω την εικόνα των παιδιών, υπάρχουν λύσεις για όταν θα έχουμε προβλήματα

Άκρως ικανοποιημένος από την εμφάνιση των νέων παιδιών έμεινε...

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0: Τέλος στο αρνητικό σερί με Ροντινέι και Ελ Κααμπί

Ο Ροντινέι με πέναλτι άνοιξε τον δρόμο και μια... σπεσιαλιτέ του Ελ Κααμπί από ασίστ του Μουζακίτη οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην πρώτη του νίκη μετά από 29 μέρες

Δ. Γιαννακόπουλος: Στις 27 Νοεμβρίου η δίκη για «υποκίνηση σε πράξεις βίας», αυτός είναι ο περιοριστικός όρος που του έχει επιβληθεί

Για υποκίνηση σε πράξεις βίας διώκεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η σχετική δίκη πήρε ημερομηνία για τις 27 Νοεμβρίου

Ατλέτικο – Ρεάλ 1-1: Ο Κορέα έσωσε βαθμό στο 95′, η Βασίλισσα παραμένει αήττητη εδώ και έναν χρόνο στο πρωτάθλημα

Το ισορροπημένο αλλά γεμάτο ένταση και διακοπές ντέρμπι της...

Στρασμπούρ – Μαρσέιγ 1-0: Της έσπασε το αήττητο και την έριξε από την κορυφή

Η Στρασμπούρ έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη της 6ης αγωνιστικής...

Μπόρατς – Ραντνίκ 2-0: Με φόρα πριν τον Παναθηναϊκό

Δεύτερη σερί νίκη στη Βοσνία που την ανέβασε στην...

MVP του Super Cup ο απίθανος Βεζένκοφ: «Τα κεφάλια μέσα γιατί τίποτα δεν κρίνεται τον Σεπτέμβριο»

Η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό συνοδεύτηκε από...

Νάπολι – Μόντσα 2-0: Κβαρατσχέλια και Πολιτάνο την έστειλαν μόνη στην κορυφή

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει μετά το πέρας της...